G4Media.ro

Rusia îşi consolidează poziţiile ocupate în sudul Ucrainei. Forțele ruse „și-au întărit…

Sursa foto: YASUYOSHI CHIBA / AFP

Rusia îşi consolidează poziţiile ocupate în sudul Ucrainei. Forțele ruse „și-au întărit fortificațiile defensive” în regiunea Zaporojie și au desfășurat trupe suplimentare – Ministerul Apărării britanic

Rusia îşi consolidează şi îşi extinde poziţiile în zonele ocupate în Ucraina, a anunţat luni Ministerul Apărării britanic în buletinul său informativ cotidian, transmite DPA, citată de Agerpres.

Evaluarea serviciilor de informaţii britanice arată că forţele ruse ”probabil şi-au întărit fortificaţiile defensive” pe frontul de sud, în regiunea Zaporojie. În plus, Rusia a desfăşurat suplimentar militari în zonă.

”În pofida faptului că atenţia operaţională este concentrată în prezent pe centrul Donbasului, Rusia este îngrijorată în continuare de apărarea extremităţilor liniei frontului său extins”, a explicat Ministerul Apărării britanic.

Dacă forţele ucrainene vor realiza o breşă în frontul din regiunea Zaporojie, atunci ”podul terestru” între regiunea rusă Rostov şi peninsula Crimeea va fi pus la încercare ”în mod serios”, adaugă ministerul citat.

Pe de altă parte, un succes al armatei ucrainene în regiunea estică Lugansk ar ameninţa obiectivul declarat al Moscovei de ”eliberare” a Donbasului, regiune formată din Lugansk şi Doneţk.

”A decide care dintre aceste ameninţări va trebui contracarată cu prioritate este probabil una dintre dilemele principale pentru planificatorii operaţionali ruşi”, a mai spus Ministerul Apărării de la Londra.

Linia frontului din Ucraina are o lungime de aproximativ 1.200 de kilometri.

Ministerul Apărării britanic prezintă zilnic situaţia actualizată a războiului din Ucraina. În acest fel, guvernul britanic şi-a propus să contracareze retorica rusă. De partea sa, Moscova îi acuză pe britanici că duc o campanie de dezinformare ţintită.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Englezii s_au învățat doar sa constate.
    De ce ii lasă pe rusii sa_i bata pe ucraineni, nu mai bine ar trimite soldați și arme pt ai înfrânge pe ruși?

  2. Ucraina nu a avut niciodată controlul armelor nucleare de pe teritoriul său. Codurile și cheile întotdeauna au fost la Moscova. Dar tu dă-i înainte cu minciunile.

  3. Vajnicii britzi prezinta pe post de stire ce stie oricine cu mintea cat de cat incretita: si anume ca doctrina militara rusa e una defensiva – intai asigura frontul, apoi arunca momeala, abia apoi contra-ataca.

    • Ha haaaa haaaaa haaaa ha haaaa haaaaa haaaa ha haaaa haaaaa haaaa ha haaaa haaaaa haaaa clown boy Clociiiiiiin Floociineescuuuu se da „kafka” 🤣

  4. Si cel mai important lucru e că au inventat tranșee mobile.Sant bune cand invadezi: stai acoperit ca un r.ah.at sub hârtie si invadezi teren. Apropierea de pământ nu ajută dar obișnuiește cu ideea….