G4Media.ro

Rusia interzice reclamele la servicii VPN înainte de alegerile din 15 –…

Sursa foto: Pexels / Dan Nelson

Rusia interzice reclamele la servicii VPN înainte de alegerile din 15 – 17 martie

Rusia a interzis, începând cu 1 martie, reclamele la unele servicii VPN, înainte de alegerile prezidențiale care vor fi organizate în perioada 15 – 17 martie 2024, transmite Kyiv Post.

Decizia vine după ce în trecut Moscova nu a reușit să interzică aceste servicii, deoarece utilizatorii găsesc mereu alternative.

O rețea privată virtuală (Virtual Private Network) permite extinderea unei rețele private peste o rețea publică, precum internetul. Astfel, utilizatorii pot accesa în siguranță și mascându-și identitatea, conținut interzis sau care nu este disponibil în regiunea lor.

Moscova nu interzice publicitatea la toate serviciile VPN, ci doar la cele care nu se supun legislației în vigoare. Aceste servicii diferă în funcție de gradul de confidențialitate oferit și de cantitatea de date colectată.

Senatorul Artem Sheikin a transmis, în octombrie 2023, că unul dintre motivele pentru care VPN-urile sunt restricționate este că oferă acces la platforme interzise, precum cele deținute de Meta, care a fost catalogată drept organizație „extremistă” în Rusia.

Adevăratul motiv este, însă, că cetățenii ruși pot folosi aceste servicii pentru a accesa conținut și știri din afara Rusiei despre războiul din Ucraina, dar și despre alte subiecte sensibile pentru Kremlin.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...