G4Media.ro

Rusia: Fostul președinte Medvedev susține că i-a fost piratat contul VKontakte, după…

Sursa: Kremlin.ru

Rusia: Fostul președinte Medvedev susține că i-a fost piratat contul VKontakte, după o postare în care se afirma că Georgia și Kazahstanul nu pot exista ca națiuni independente

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, un obișnuit al declarațiilor belicoase pe rețelele de socializare, a afirmat marți că unul dintre conturile sale a fost piratat, după publicarea unui mesaj care punea la îndoială suveranitatea fostelor republici sovietice, transmite Le Figaro.

Lungul mesaj, care a fost șters după câteva minute, a apărut luni seară pe pagina oficială VKontakte (VK) a lui Medvedev și afirma că „toate popoarele care au locuit cândva în marea și puternica URSS vor trăi din nou împreună, în prietenie”. „Administratorii VKontakte se vor ocupa de cei care au spart pagina, au scris și publicat mesajul șters”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Dmitri Medvedev pentru agenția rusă de presă Interfax.

Postarea mesajului pe pagina lui Dmitri Medvedev a venit pe fondul îngrijorărilor din mai multe țări care au făcut parte din Uniunea Sovietică după ce Moscova a lansat o intervenție militară în Ucraina. Ca un ecou al acestor temeri, postarea ștearsă susținea că Georgia, o țară caucaziană care a purtat un scurt război cu Moscova în 2008, nu poate exista decât ca parte a Rusiei.

Mesajul viza, de asemenea, Kazahstanul, cea mai mare dintre fostele republici sovietice din Asia Centrală, ale cărei relații cu Rusia sunt tulburi din cauza neutralității sale declarate față de Ucraina. În mesajul postat pe contul lui Dmitri Medvedev, Kazahstanul a fost descris ca fiind un „stat artificial” și acuzat de „genocid” împotriva minorității ruse care trăiește în această țară, o acuzație similară făcută fără dovezi de Moscova împotriva Ucrainei pentru a-și justifica intervenția militară.

Dmitri Medvedev a fost președinte din 2008 până în 2012 și apoi prim-ministru din 2012 până în 2020. În prezent, este vicepreședinte al puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei. Considerat cândva o figură moderată, el este acum una dintre portavocile Kremlinului, numindu-i pe adversarii Rusiei „ticăloși” și „degenerați” și invocând utilizarea armelor nucleare.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Fraza e incompletă. Piticul atomic i-a piratat creierul de vreo 10 ani. De asta e asa teleghidat

  2. I-a fost auto piratat contul !

  3. Dacă tot o caută cu lumânarea s-ar putea să și-o găsească de la foștii,de îi tot întărâta!

  4. i-o fi tras stapanu-sau putin o scaltoaca „ba tu ej nebun, vorbeste gura fara tine!?”

  5. Sigur a scapat-o la beutura, prea devreme…. urmeaza…..

  6. betivii teroristi nu se lasa pana nu isi transforma toti vecinii in dusmani de moar t e …🤮🤮🤮🤮🤮