G4Media.ro

Rusia exclude orice retragere de la centrala nucleară Zaporojie: „Se află pe…

Sursa foto: Andrey BORODULIN / AFP

Rusia exclude orice retragere de la centrala nucleară Zaporojie: „Se află pe teritoriul rusesc și este controlată în totalitate de Rusia. Doar noi suntem capabili să asigurăm siguranța fizică și nucleară a centralei”

Ministerul rus de Externe pare să fi dat o lovitură propunerilor Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) de a crea o zonă demilitarizată în jurul centralei nucleare din Zaporojie, care este ocupată de forțele rusești din martie, relatează CNN.

„Nu se poate vorbi de nicio retragere a centralei nucleare Zaporojie de sub controlul rusesc sau de transferarea controlului asupra acesteia către o ‘terță parte'”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zaharova, întrebată de o agenție de presă rusă despre statutul centralei.

„Centrala se află pe teritoriul rusesc și este controlată în totalitate de Rusia. Presupunem că doar noi suntem capabili să asigurăm siguranța fizică și nucleară a centralei ZNPP”, a afirmat ea.

Nu a existat niciun răspuns din partea organismului de supraveghere nucleară al ONU la ultimele vești de la Moscova.

Săptămâna trecută, directorul general al AIEA, Rafael Grossi, a declarat că speră să ajungă la un acord cu Rusia și Ucraina cu privire la protejarea centralei până la sfârșitul anului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Hoti ordinari! Sa te duci in alta tara si sa furi o centrala nucelara!!! Nu se poate asa ceva!

  2. Rusia are nevoie de garantii de securitate. Asa zicea monsieur Manu acompaniat si de herr Olaf.
    La fiecare duma data de occidentali Rusia se simte si mai indreptatita sa creada ca va castiga razboiul si devine si mai obraznica.
    Don’t feed the troll se zice. Dar occidentul asta face.

  3. Rusia nu renunță la șantaj.