G4Media.ro

Rusia deschide noi birouri de recrutare la frontiere, în încercarea de a…

sursa foto: Captură video

Rusia deschide noi birouri de recrutare la frontiere, în încercarea de a descuraja plecările masive din țară

Rusia a început să deschidă birouri de recrutare la granițele sale la începutul săptămânii, în Verkhni Lars, un oraș rusesc de la granița cu Georgia, și în Torfianka, de-a lungul graniței cu Finlanda. Scopul este de a încerca să-i intercepteze pe cei care au vârsta necesară pentru a lupta în Ucraina și care doresc să părăsească țara, în special prin înmânarea de citații, potrivit Le Monde.

Moscova urmărește această strategie în acest weekend. Un nou birou de înregistrare a fost deschis în regiunea Saratov, la punctul de control Ozinki de la granița Rusiei cu Kazahstanul, au anunțat în această după-amiază oficialii regionali. Un alt centru de înregistrare ar urma să fie deschis la un punct de trecere din regiunea Astrahan, tot la granița cu Kazahstanul, potrivit administrației regionale.

Peste 194.000 de cetățeni ruși au fugit în Georgia, Kazahstan și Finlanda vecine – majoritatea cu mașina, cu bicicleta sau pe jos – de când președintele Vladimir Putin a anunțat săptămâna trecută o mobilizare parțială a rezerviștilor. În Rusia, toți bărbații cu vârsta sub 65 de ani sunt considerați automat ca făcând parte din rezervele armatei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Putler sa-si cheme vuvuzelele trolliste la oaste, ca doar d-aia i-au slujit, balind tastaturile !!!