G4Media.ro

Rusia critică Moldova după ce Maia Sandu a sugerat că o cooperare…

Sursa foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

Rusia critică Moldova după ce Maia Sandu a sugerat că o cooperare cu Moscova ar contrazice principiile integrării europene: „O concepție profund greșită. Rusia însăși este o valoare europeană / Vor realiza prețul acestei greșeli”

Republica Moldova a fost una dintre țările din fostul bloc sovietic în care tensiunile cu Rusia au crescut în ultimii ani. Președinta Maia Sandu a acuzat anterior Moscova de orchestrarea unui complot pentru răsturnarea guvernului său.

Kremlinul a răspuns marți la sugestia președintei Sandu că o cooperare cu Rusia ar contrazice principiile integrării europene, relatează Sky News.

„Din nefericire, autoritățile actuale din Chișinău și doamna Sandu văd valorile europene ca pe o negare obligatorie a tot ceea ce este rusesc”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Aceasta este o concepție profund greșită. Rusia însăși este o valoare europeană. Este parte integrantă a valorilor europene comune, orice ar spune unii.

„Doamna Sandu și conducerea moldoveană greșesc în mod fundamental. Din punctul nostru de vedere, ei fac o greșeală în fața propriului popor atunci când susțin că pentru dezvoltarea relațiilor cu țările europene, cu țările din Europa de Vest, sunt obligați să distrugă complet toate relațiile cu noi.

„Aceasta este o greșeală și, din păcate, ei vor trebui să realizeze în cele din urmă prețul acestei greșeli. Principalul lucru este că acest preț va trebui să fie plătit de populația țării respective.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Peskov spune bine ca pamantul Cnezatului Moscoviei este „valoare europeana” prin prisma Daunelor de Razboi care TREBUIE sa le plateasca Ucrainei si apoi, fireste, Tezaurul Romaniei, altfel, este un Stat Paria.