G4Media.ro

Rusia, avertisment către NATO: Aderarea Ucrainei la Alianță va avea consecințe

Rusia, avertisment către NATO: Aderarea Ucrainei la Alianță va avea consecințe

Aderarea Ucrainei la NATO ar constitui un pas extrem de periculos, care va forţa Moscova să reacţioneze, a declarat joi ministrul adjunct rus de externe Andrei Rudenko, într-un interviu acordat agenţiei de presă oficiale RIA Novosti, citată de Agerpres.

Rudenko a comentat astfel o recentă declaraţie făcută de ministrul american al apărării, Lloyd Austin, în timpul vizitei sale la Kiev, în cursul căreia a afirmat că ţările terţe nu au drept de veto asupra problemei aderării Ucrainei la NATO, iar Washingtonul sprijină Kievul în aspiraţiile sale.

Nu este prima oară când se fac auzite astfel de declaraţii din partea unor reprezentanţi ai Alianţei Nord-Atlantice, aspect de altfel menţionat şi în documentele de constituire a NATO, a afirmat Rudenko. „Totuşi ne vom orienta nu după poziţia oficială, ci după paşii concreţi” făcuţi în această direcţie, a spus înaltul responsabil diplomatic rus.

„Întrucât acestea sunt negocieri între NATO şi Ucraina, lor le revine să decidă ce şi cum, dar noi am avertizat, orice pas va avea consecinţe. NATO cunoaşte poziţia noastră cu privire la Ucraina”, a declarat ministrul adjunct de externe rus.

„Ucraina are dreptul de a-şi decide propria politică externă viitoare şi ne aşteptăm ca ea să poată să o facă fără nicio ingerinţă din exterior”, a afirmat marţi la Kiev ministrul american al apărării, în cadrul turneului său în ţări din regiunea Mării Negre, potrivit Reuters şi Interfax-Ukraina.

Kremlinul a declarat în vară că problema aderării Ucrainei la Alianţa Nord-Atlantică este un subiect pe care Rusia îl urmăreşte îndeaproape şi care pentru Federaţia Rusă este „într-adevăr o linie roşie”, potrivit agenţiilor de presă ruse.

Sursa foto: nato.int

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Pai cum ramane cu „neamestecul in treburile interne” ale altui stat pe care il tot clameaza Moscova?

  Cum ramane cu SUVERANITATEA de care sunt atat de indragostiti rusofilii cand e virba de UE si Bruxelles??????

  Adica Rusia aplica standarde duble in timp ce urla ca altii au standarde duble?

 2. Niciodata nu va intra Ucraina in NATO. Daca intra Ucraina, moare Nato. Orcum intrarea in NATO se decide prin unanimitate, nu va exista asa ceva never.

  • De ce crezi că Ucraina nu va întra în NATO?

  • Politica Rusiei și viața încercatului popor rus ,aparțin deopotrivă Evului Mediu!

  • Stimate Ion ! Ucraina poate intra in Nato daca va primi votul majoritar . Nu va intra in UE , acest lucru este adevarat ! Intrarea Ucrainei in Nato va redimensiona spatiul tactic ceea ce ne va avantaja .

 3. E necesar ca NATO să își păstreze caracterul defensiv .Poate noi am uitat ,dar trăim pe muchie de cuțit .Oricând poate izbucni un război atomic.
  Obiectivul trebuie sa fie eliminarea acestei vulnerabilități .
  Cea mai buna cale de asigurare a păcii este un comportament corect .

 4. Nu cred ca Ucraina va deveni menbru activ al NATO si nici macar o buna parte a cetatenilor Ucrainei nu se dezic de Maica Rusia. Pe langa faptul ca nu vor avea suta la suta votul tuturor membrilor NATO, americanii sunt doar ca niste spectatori ai unui meci de box si din cand in cand mai fac aer cu prosopul. Da, cred ca va fi o problema serioasa daca totusi Ucraina va avea statut de membru insa putin probabil ca NATO sa isi asume un eventual conflict cu Rusia.

 5. PUTINE, taie le ba gazul la milogii de europeni. 😀😀😀. Într o săptămână toți liderii lor sunt linșați și declara război stăpânilor SUA 😀😀😀

 6. Huooooooo, mafiaaaaaa