G4Media.ro

Rusia admite că forțele ucrainene au trecut fluviul Nipru: Se vor confrunta…

Sursa foto: YASUYOSHI CHIBA / AFP

Rusia admite că forțele ucrainene au trecut fluviul Nipru: Se vor confrunta cu „focuri infernale”

Trupele ucrainene încearcă să respingă forțele rusești de-a lungul fluviului Nipru, în sudul regiunii Herson, a declarat miercuri armata, făcând apel la „liniște” operațională de-a lungul a ceea ce a descris ca fiind o linie de front „destul de fluidă”, relatează The Guardian și Sky News.

Ucraina a declarat marți că și-a asigurat un punct de sprijin pe malul estic al vastului fluviu ocupat de Rusia, confirmând pentru prima dată un avans care ar putea deschide o nouă linie de atac spre Crimeea ocupată.

Un oficial instalat de Rusia în regiunea ocupată Herson, Vladimir Saldo, a declarat că armata Moscovei a blocat forțele ucrainene care au trecut pe malul estic al fluviului și că se vor confrunta cu „focuri infernale” asupra lor.

„Forțele noastre suplimentare au fost aduse acum. Inamicul este prins în (așezarea) Krynki și i s-a pregătit un iad de foc: bombe, rachete, sisteme grele de aruncătoare de flăcări, obuze de artilerie și drone”, a declarat Saldo.

„Ei (ucrainenii) stau în subsoluri și aleargă noaptea dintr-un subsol în altul. Numai în ultimele două sau trei zile, pierderile totale ale inamicului s-au ridicat la aproximativ o sută de luptători”.

Un avans ucrainean pe partea deținută de ruși a Niprului, o barieră naturală formidabilă, ar fi un mare eșec pentru trupele de ocupație ale Rusiei pe partea vestică a unei linii de front de 1.000 km.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. doua sau trei si de ce numai 100? potrivit lui klownashenkov, ucrainenii au sarit de 1 miliard de soldati pierduti si cateva milioane de tancuri distruse. Saldo asta sa aiba grija ca pateaza onoarea armatei orcesti si se stie ce pedeapsa il asteapta!

  2. Numai ucrainienii lichideaza cate o mie de rusi precum croitorasul cel viteaz….

    • Se zice „ucraineni”, si daca ai urmari stirile, probabil le-ai da dreptate. Pierderile umane si de tehnica ruseasca au crescut exponential de cand incearca sa cucereasca Avdiivka, fara succes.

    • Pentru Malus Dacus .
      Vali 1972, este un proaspăt pensionar mi sau mai reangajat la vreo instituție de stat unde cumulează pensia cu salariul. Soiul ăsta de oameni, adoră sistemul oligarhic rusesc.