G4Media.ro

Rusia acuză SUA că pregătesc terenul pentru posibila reluare a testelor nucleare

Rusia acuză SUA că pregătesc terenul pentru posibila reluare a testelor nucleare

Rusia a acuzat marţi SUA că pregătesc terenul pentru o posibilă reluare a testelor nucleare, denunţând refuzul acestora de a ratifica Tratatul privind Interzicerea Totală a Experimentelor Nucleare (CTBT), deschis pentru semnare din septembrie 1996 şi semnat de atunci de 184 de ţări, conform EFE şi TASS, preluate de Agerpres.

Statele Unite au semnat, dar nu au ratificat tratatul. Rusia a ratificat tratatul în urmă cu 20 de ani, notează Reuters.

‘Astăzi suntem obligaţi să constatăm o agravare serioasă a situaţiei în jurul CTBT. La un sfert de secol după ce tratatul a fost deschis pentru semnare, el nu a intrat încă vigoare’, afirmă Ministerul de Externe rus într-un comunicat cu ocazia împlinirii marţi a 20 de ani de la ratificarea CTBT de către Moscova.

Tratatul CTBT nu a intrat în vigoare din cauză că opt ţări ce deţin tehnologie nucleară încă nu l-au semnat sau nu l-au ratificat, explică diplomaţia rusă în document.

‘Poziţia cea mai distructivă în această privinţă revine SUA, care au declarat oficial că nu intenţionează să ratifice CTBT, pregătind astfel terenul pentru o eventuală reluare a testelor nucleare’, susţine MAE rus în acelaşi comunicat.

Potrivit Moscovei, regimul de neproliferare şi de control al armelor nucleare se confruntă cu provocări serioase şi ‘este necesar să se facă tot posibilul pentru ca tendinţele negative să fie depăşite’.

‘Rusia lansează un apel către aceste opt ţări şi, mai ales, către Statele Unite să-şi revizuiască poziţiile şi să dea undă verde transformării acestui tratat – extrem de important din punctul de vedere al securităţii globale – într-un instrument juridic internaţional pe deplin funcţional’, conchide MAE rus.

Pentru ca CTBT să intre în vigoare este necesar ca toate cele 44 de ţări ce deţin tehnologie nucleară, menţionate în Anexa II, să-l semneze şi să-l ratifice.

Dintre acestea, în afară de SUA, China, Iran, Egipt şi Israel nu au ratificat CTBT, în timp ce Coreea de Nord, India şi Pakistan nici măcar nu l-au semnat, aminteşte EFE.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Daca il denumesc CTBTQ+ americanii il semneaza .

  2. Dupa Referendumul care ii garanteaza ca o sa fie la putere pana in 2036 Putin incepe sa arate tot mai mult ca un ,,cadavru politic”. Cadavru , dar care in stare de zombii se chinuie sa ,,supravietuiasca” in starea lui de zombii.
    In plus, Putin tocmai a Decretat recent, in anul 2020, ca Noua Doctrina Nucleara de Atac Nuclear a Rusiei este de Aprobare a Atacurilor cu Arme Nucleare Rusesti impotriva statelor care nu au Arme Nucleare. Pana acum Doctrina Oficiala Nucleara a Rusiei (cele putin declarativ) era ca nu ataca nuclear state ne-nucleare.
    Si la fel ca un zombii , care se teme de lumina si de energia vietii altor fiinte vii, tot asa si Putin se teme ca daca nu se Ratifica Tratatul de Interzicere a Experimentelor Nucleare atunci Santajul Nuclear al Moscovei asupra altor state se va sfarsii.
    In concluzie, adevaratul scop ascuns al Tratatului este de Prelungire a Agoniei Cadavrului Politic cu numele de ,,Putin”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.