G4Media.ro

Romgaz confirmă că tranzacția cu Exxonmobil pentru gazele din Marea Neagră este…

Romgaz confirmă că tranzacția cu Exxonmobil pentru gazele din Marea Neagră este blocată temporar: „Mai trebuie clarificate anumite detalii”

Romgaz confirmă informațiile Economedia de săptămâna trecută conform cărora semnarea contractului de vânzare-cumpărare a acţiunilor ExxonMobil Exploration nu a avut loc încă, explicând că mai trebuie clarificate anumite detalii de implementare.

Economedia a anunțat în exclusivitate că tranzacția dintre compania cu capital de stat Romgaz și Exxonmobil este blocată temporar din cauza unei controverse legate de faptul că licența de operare în Marea Neagră e deținută de compania americană printr-un vehicul înregistrat în Bahamas și nu în România.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Trageți de timp, n.e.m.e.r.n.i.c.i.l.o.r !

  • ce afaceri facem noi cu STAPANUL i-am dat gazele GRATIS si acum le CUMPARAM cu 1 miliard de euro. Asti au fost mai destepti ca Bechtel

 2. problema e de unde iei banii sa ii dai partenerului strategic ca sa iti cumperi propriile tale resurse inapoi

  inteleg ca partenerul strategic nu plateste taxe si impozite din Bahamas unei tari ca Rrumanistan

  • Pai daca Statul roman a luat bani de la Exxon pe zacaminte, acum vrei ca Exxon sa returneze gratis dupa ce a facut prospectiunile?

 3. Pai, si licenta aia pentru „vehiculu'” inregistrat in Bahamas, cine a dat-o, Papa Pius? N-a dat-o statu’ roman printr-un „mare” reprezentant? Atunci n-avea importanta ca nu era inregistrat in Romanica, iar acu’ are? Mai avem noi o trista amintire, cu alt „maret” economic, Bechtel, nu stiu cum se face ca toti astia numai in Romanica….au AS-ul in maneca, ca prin alte parti se comporta conform regulilor economice, or fi ai lor de vina, or fi ai nostri sau asa ne e soarta!? Sunt „tragiironica”, sa ne traiasca patrihotii de ne conduc, cei mai multi dintre ei, cu „ochi albastri”.

 4. Exploatarea zăcământului românesc trebuie făcută de o societate înregistrată în România, cu taxe (redevențe) la nivelul celor din Norvegia (dacă vrem sa devenim o țară dezvoltată, cu un sistem de sănătate și educație la un nivel superior). Mai mult, orice tranzacție de vanzare-cumparare trebuie impozitată în România!

 5. Întrebațil pe tăriceanu de ce lea vîndut.