G4Media.ro

Românul care conducea o rețea de trafic de persoane în Marea Britanie…

Foto: Captură video

Românul care conducea o rețea de trafic de persoane în Marea Britanie a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru moartea a 39 de migranți / S-au sufocat în containerul unui camion după ce au plătit 13.000 de lire pentru a fi trecuți peste Canalul Mânecii

Liderul unei bande de traficanți de persoane a fost condamnat în Marea Britanie la 12 ani și șapte luni de închisoare pentru uciderea prin imprudență a 39 de bărbați, femei și copii care au fost găsiți morți în remorca unui camion, transmite itv.com.

Marius Mihai Drăghici, în vârstă de 50 de ani, a fost reținut de poliție în România în luna august a anului trecut și acuzat de 39 de capete de acuzare de omor prin imprudență și de conspirație în vederea sprijinirii imigrației ilegale.

Cadavrele cetățenilor vietnamezi au fost găsite în containerul din Grays, Essex, care fusese transportat cu feribotul de la Zeebrugge, în Belgia, la Purfleet, la începutul zilei de 23 octombrie 2019.

Victimele au sperat la o viață mai bună în Marea Britanie atunci când au fost de acord să plătească până la 13.000 de lire sterline pe cap de migrant pentru un serviciu de contrabandă „VIP”.

Pe 22 octombrie 2019, au fost înghesuiți în containerul camionului pentru a fi expediați în condiții de întuneric beznă și sufocare, iar Old Bailey a auzit cum au încercat cu disperare să dea alarma când au rămas fără aer înainte de a ajunge pe țărmurile britanice.

Marți, 11 iulie, procurorul Bill Emlyn Jones KC a declarat că victimele s-au sufocat într-un container etanș pe drumul peste Canalul Mânecii.

El a spus: „Ultimele lor ore trebuie să fi presupus o suferință și o angoasă inimaginabile.

„Acuzarea susține că Drăghici a luat parte la o conspirație sofisticată, de lungă durată și foarte profitabilă, care a avut ca scop introducerea ilegală de migranți în Regatul Unit, în spatele unor camioane, încălcând în mod deliberat și intenționat controlul la frontieră”.

Acuzatul a fost recrutat de compatriotul său român Gheorghe Nica, care a fost judecat și condamnat anterior pentru implicare în aceste decese, și au devenit „complet inseparabili”.

Domnul Emlyn Jones a declarat: „Nu am avut nicio legătură cu acest caz: „Migranții erau încărcați în remorcile camioanelor care călătoreau, neînsoțiți, pe feriboturi spre Regatul Unit.

„Remorcile au fost colectate și conduse la Collingwood Farm; o locație izolată din Orsett, Essex.

„De acolo, migranții au fost descărcați și conduși spre destinația finală.”

Un vietnamez care a făcut el însuși călătoria, denumit Martorul X, a depus anterior mărturie despre modul în care a funcționat conspirația, a declarat instanța.

Alte patru persoane au fost încarcerate în 2021 pentru o perioadă cuprinsă între 13 și 27 de ani pentru uciderea prin imprudență a celor 39 de migranți.

Șoferul de camion Maurice Robinson i-a găsit pe migranți, doi dintre ei în vârstă de doar 15 ani, morți atunci când a ridicat remorca de la docuri în dimineața următoare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. daca baiatul asta nu a fost inspirat sa ceara stramutarea procesului, a fost condamnat. daca venea la curtea de apel bucuresti, se prescria fapta si putea sa o ia de la capat.

  2. 👍🏻