G4Media.ro

România va avea o creştere economică de peste 6% , susține Ionel…

Sursa foto: Facebook Ionel Dancă

România va avea o creştere economică de peste 6% , susține Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Orban

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat, sâmbătă, la Focşani că România va avea o creştere economică de peste 6% prin modelul economic de dezvoltare propus de PNL, care se bazează pe investiţii din fonduri europene.

„Plecăm cu un model de dezvoltare economică total diferit de modelul PSD, care se bazează pe consum şi care a ţinut multe zone din România în sărăcie, am putea spune în mod intenţionat, pentru a-i ţine dependenţi de voinţa baronilor lor locali. (…) Acest model de dezvoltare economică pe care îl promovează PNL se bazează pe investiţii finanţate din fonduri europene. Dacă în condiţii normale, România ar avea o creştere economică în medie de 4 – 5% în următorii ani, asta şi pentru că plecăm dintr-un punct în care România este în criză şi este firesc să crească, doar prin injecţia din fonduri europene, creşterea economică a României poate să fie accelerată cu 1,2 punte procentuale, ceea ce ne va permite să avem o creştere economică până în 2024 de peste 6%. Este un model economic studiat, analizat şi perfect fundamentat pe resursele bugetare de care dispune România”, a susţinut Dancă, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, creşterea economică va duce la creşterea salariului mediu net la 1.000 de euro până în 2024 şi la înfiinţarea a 560.000 de noi locuri de muncă.

„Creşterea economică va duce la creşterea principalilor indicatori pentru nivelul de trai al românilor. Această creştere economică de peste 6% se va traduce în viaţa românilor prin creşterea salariilor medii nete. Salariul mediu net în România va creşte până în 2024 la 1.000 de euro pe lună. (…) Până în 2024 ne-am propus o creştere a numărului de locuri de muncă cu 560.000, dar locuri de muncă mult mai bine plătite. Pentru că investim în angajaţi, în pregătirea acestora, astfel încât ei să poată să beneficieze de o productivitate crescută, care să permită o plată a salariului adecvată”, a spus Dancă.

Sursa foto: Facebook Ionel Dancă

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Mda….spunem orice pana la alegeri apoi …ghinion….

 2. PNL minte-ma frumos.

 3. In forma de dublu v cu extorsiune a unui degajament pe o apa.

 4. M am împrumutat cu 9 lei şi am cheltuit 6 din ei, deci am o creştere la buget de 3 lei.

 5. În mod sigur, sunt cetățeni care cred MINCIUNILE PNL-ului. Dancă a spus foarte clar, că indicatorii nivelului de trai se vor îmbunătăți, și nicidecum puterea de cumpărare. În acest an prețurile produselor de strictă necesitate au crescut cu 20%,inclusiv prețul medicamentelor.

 6. PNL ne va face viata frumoasa, în sfârșit după 30 de ani scăpăm de PSD și putem sa ajungem în vârful Europei

  • Ești bolnav de optimism! PNL a mai fost la guvernare și nu am ajuns in vârful Europei.Nici macar cu cei 15 mii de specialiști promisi în 1996. Cu nici o guvernare , indiferent de partid, nu o sa ajungem in vârful Europei.

 7. a devenit economist…
  România a primit 54,43 miliarde de euro de la Comisia Europeană și a contribuit la bugetul Uniunii Europene cu 18,91 miliarde de euro, în perioada 1 ianuarie 2007 – 30 noiembrie 2019.
  practic noi am dat 1€ si ei ne-ar fi returnat 3€ prin proiecte, dar noi am avut o rată de absorbție a fondurilor undeva la 27%.
  Ne bucurăm de cele 80 de miliarde( condiționati, nu vine moș crăciun cu sacu’), însă România va contribui cu 15 – 20 de miliarde de euro la bugetul UE în 2021- 2027.

 8. Dacă media creșterii economice pe 4 ani o da de 6%, în 2021 cam cât va fi ea în condițiile unui deficit bugetar estimat tot de către PNL de cca 7%?!
  Părerea mea, o știți, până în 6 dec. 2020 nu puneți botul la nimic!

 9. 1. Dle Danca, minciunile si promisiunile marete din Programul de guvernare al PNL prezentat zilele trecute spuneau: „Programul de guvernare al Partidului Național Liberal va susține o creșterea economică cu un ritm mediu ANUAL de 5,6% în perioada 2021-2024 și cu o dinamică în accelerare peste 6,0% la finalul intervalului de prognoză, „!
  Deja incep sa scartaie promisiunile marete?!
  2. Lasa-ne cu Cifrele astea, pe care Fl Catu le schimba de azi pe maine, referitoare la Deficit si Crestere a PIBului!
  „19 Iulie 2020: „Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat în urmă cu 3 săptămâni că șe așteaptă la o contracție economică între 2 și 3% din PIB pentru acest an.
  28 iulie 2020: „În urmă cu 1 Lună, ministrul Finanţelor declara că România va înregistra în acest an un deficit bugetar de 6,7% din PIB, iar contracţia economică se va situa la final de an la 2,2% din Produsul Intern Brut.”
  Spuneti CUM vor CRESTE Veniturile, ca in Programul de guvernare e POEZIE, nu ati venit cu CIFRE la fiecare Masura PROMISA, Cifre care in final sa arate Total Cheltuieli si Total Venituri si TOTAL Imprumuturi!
  Si mai ales, de unde CRESTEREA de Venituri..povesti…
  De povesti suntem satui de 30 de ANI…
  In mediul privat, un Manager daca ar face asemenea Buget(cum arata Programele voastre de guvernare!) ar pleca in secunda 2 sa-si cauta loc de munca!

  • Programele de guvernare electorale sunt fake-uri, nu trebuie luate în seamă!