G4Media.ro

România susține aplicarea de noi sancțiuni Rusiei, după moartea în detenție a…

Sursa foto: Pexels/Pixabay

România susține aplicarea de noi sancțiuni Rusiei, după moartea în detenție a opozantului Alexei Navalnîi

Un nou pachet de sancțiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei, ca urmare a morții subite în închisoare a dizidentului Alexei Navalnîi, va fi discutat, luni, la Consiliul Afaceri Europene de la Bruxelles.

Ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, care a participat până duminică la Conferinţa de Securitate de la Munchen, unde a fost prezentă și soția opozantului rus, Iulia Navalnîia, a declarat pentru Agerpres că țara noastră susține demersul:

„Lucrăm la un mesaj comun ca urmare a morţii dizidentului rus. La Munchen, ştirea a produs emoţie şi a fost o reconfirmare a ceea ce se ştia: ceea ce poate să facă Putin, nu numai în Ucraina, ci din păcate şi în Rusia. Cred că este foarte important să arătăm nu numai solidaritate, dar şi să continuăm măsurile de sancţionare a Rusiei. În acest sens, se lucrează la un nou pachet de sancţiuni şi România susţine adoptarea unui nou pachet de sancţiuni”, a menţionat șefa MAE de la București.

Ministrul român de Externe a subliniat că discuţiile pe această temă se concentrează pe consolidarea regimului de sancţiuni:

„Să vedem cum putem să ne asigurăm că ele nu sunt eludate, că nu sunt evitate de către anumite state”, a completat ea.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a murit, vineri, în închisoarea din Siberia, unde efectua o pedeapsă de 19 ani de detenţie.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...