G4Media.ro

România propune ca o ședință a Consiliului UE pentru Afaceri Externe să…

România propune ca o ședință a Consiliului UE pentru Afaceri Externe să se desfășoare la Kiev

Ministrul de Extern Bogdan Aurescu a propus luni ca o viitoare ședință a Consiliui UE pentru Afaceri Externe să aibă loc la Kiev, în semn de solidaritate cu Ucraina, potrivit unui anunț pe Twitter.

Propunerea vine pe fondul deteriorării situației din Ucraina, la granița căreia Rusia a masat circa 100.000 de militari.

Reamintim că diplomații europeni au mai avut o manifestare similară în criza din Belarus. În 9 septembrie 2020, ambasadorii din România, Lituania, Suedia, Cehia, Austria și alte state europene au mers acasă la Svetlana Alexievici, membru al Consiliului de Coordonare al opoziţiei din Belarus, pentru a preveni o eventuală arestare a acesteia. Alături de diplomați, în fața blocului în care trăiește scriitoarea s-au strâns și sute de cetățeni.

Svetlana Alexievici, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, era la acel moment ultimul lider al opoziției din Belarus care nu a fost arestat sau nu a plecat din țară. (Sursa foto: Flickr / Ministry of Defense of Ukraine)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Da, poate pățesc precum polonezii.
    O propunere neinspirată.

  2. Ii stim, aia care au decis la 28 august sa trimita 200 de militari romani la Kabul. Si or mai calatori si azi, daca nu au ajuns. SI am incalecat pe o capsuna, si v-am spus o decizie a strategilor romani.