G4Media.ro

România nu trebuie să adopte noi legi ale Educației prin PNRR /…

Foto: România Educata.eu

România nu trebuie să adopte noi legi ale Educației prin PNRR / Dâncu, PSD: PNRR nu cere noi legi ale Educației, ci ajustări legislative / Moșteanu, USR: Nu scrie în PNRR că trebuie adoptate legile educației

Doi politicieni importanți, unul din cadrul coaliției (Vasile Dâncu, președintele Consilului Național PSD) și unul din opoziție (deputatul USR, Ionuț Moștean), atrag atenția că PNRR nu impune României sau Guvernului ca pachetul de legi ale Educației să fie constituit din legi, ci doar măsuri legislative care să ajute de implementarea reformelor și a investițiilor. 

Într-o intervenție pentru Rfi, deputatul USR, Ionuț Moșteanu atrage atenția că liderii coaliției “fac o confuzie intenționată între un jalon PNRR care este la sfârșitul trimestrului III și legile Educației (…) pentru că acel jalon în PNRR se cheamă tot ”România Educată”. În același timp, Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național PSD, semnalează că “legile educației nu sunt jalon în PNRR, ci doar un set de măsuri care să ajute la implementarea reformelor”. 

Deputatul USR Ionuț Moșteanu atrage atenția că liderii coaliției “fac o confuzie intenționată între un jalon PNRR care este la sfârșitul trimestrului III și legile Educației (…)”.

Amintim, USR a fost responsabil în prezentarea și negocierea Planului Național de Reziliență și Redresare cu Comisia Europeană, având portofoliul ministerului Fondurilor Europene (n. red Cristian Ghinea era ministru al Fondurilor Europene).

Declarația deputatului Ionuț Moșteanu pentru Rfi: ”O să încep cu această intoxicare, această informație falsă, această minciună pe care o transmit șefii coaliției sărăciei, domnul Ciucă și domnul Ciolacu. Nu este nici o grabă să fie adoptată noua lege a învățământului, fac o confuzie intenționată între un jalon PNRR care este la sfârșitul trimestrului III și legile educației. Nu scrie în PNRR că trebuie adoptate legile educației, scrie că trebuie luate niște măsuri în educație, niște măsuri în educație care pot fi luate și prin legislație principală și prin legislație secundară, se face un grup de lucru interministerial, adoptarea unei Hotărâri de Guvern, cu niște termene. Confuzia vine de la faptul că acel jalon în PNRR se cheamă tot ”România educată”, așa au scris în PNRR, ”România educată” și niște măsuri, care sunt niște măsuri, cum spun, nicicum un proiect amplu, care să fie un proiect de modificare fundamentală a învățământului. Deci măsurile alea din PNRR sunt una și se pot lua foarte simplu, pot fi făcute și, separat, vorbim de legile învățământului, care pot să stea o lună, trei, cinci, șapte, până ies niște legi previzibile, corecte, care să aibă în centru copilul, elevul, nu sindicate, profesori, interesele directorilor, politizări și așa mai departe, cum a fost până acum, pentru că asta a fost problema până acum”, spune deputatul USR Ionuț Moșteanu.

Același lucru este semnalat și din interiorul coaliției de guvernare: social-democratul Vasile Dâncu, președintele Consilului Național PSD, cel care face parte din comisia de specialiști ai partidului care “corectează” legile Educației, varianta Deca, spune pe pagina sa de Facebook, că în PNRR, “România are prevăzută suma de 3,6 miliarde de euro doar pentru educație, nu cere noi legi ale educației“.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

 1. Dl. Mosteanu, cand expui situatii d’astea, indica dom’le si baza legala pentru ce spui tu acolo. Zi si tu, „uitati-va in PNRR, pe site-ul …., la cap. Y, punctul n”.

  Ca asa suntem noi, alegatorii vostri, mai carcotasi: vrem sa ne verificam cu voi tot timpul!
  Avem intredere in toti, dar taiem cartile. 💡

 2. am iteles, psd si usr aceeasi mizerie…

 3. Dar scrie în PNRR rezolvarea pensiilor speciale! Pariu că nu vor face nimic și pierdem banii…

  • Pierdem banii din PNRR dar nu ne lasa sufletul sa taiem pensiile speciale , au pensii speciale

   prea multi „speciali” cu gradatii