G4Media.ro

România, la un pas de o nouă procedură de infringement privind calitatea…

România, la un pas de o nouă procedură de infringement privind calitatea aerului. Bucureștiul are termen două luni să transpună în legislație Directiva UE privind emisiile industriale

Comisia Europeană a dat României un termen de două luni pentru a transpune în legislație Directiva UE privind emisiile industriale. În caz contrar, Comisia poate decide să transmită un aviz motivat, primul pas pentru declanșarea unei noi proceduri de infringement pe calitatea aerului.

Comisia solicită României să își alinieze legislația națională la Directiva UE privind emisiile industriale, deoarece activitățile industriale au un impact semnificativ asupra mediului, iar directiva are drept scop prevenirea și reducerea emisiilor industriale dăunătoare în întreaga Uniune, promovând în același timp utilizarea tehnicilor care reduc emisiile poluante și care sunt eficiente din punct de vedere energetic și al resurselor, se arată într-un comunicat de presă al executivului european.

Comisia subliniază că Green Deal pune accentul pe reducerea poluării aerului, care se numără printre factorii cheie care afectează negativ sănătatea umană. „Implementarea completă a standardelor de calitate a aerului consacrate în legislația UE este esențială pentru protejarea eficientă a sănătății umane și protejarea mediului natural”, precizează sursa citată.

Potrivit Comisiei, legislația din România nu garantează punerea în aplicare a obiectivelor cheie al directivei: sancțiunile sunt foarte mici și inadecvate, ceea ce nu asigură eficacitate și proporționalitate. Pe de altă parte, autoritățile române nu reușesc să pună în aplicare legislația existentă într-un mod coerent la nivel administrativ, cum ar fi suspendarea funcționării instalațiilor care nu au autorizație.

Comisia Europeană acordă României două luni pentru a răspunde. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Hai PSDeii cu o Motiune de cenzura impotriva lui Nicusor Dan!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.