G4Media.ro

România este pe primul loc în UE la mortalitatea în rândul copiilor…

Foto: Pixabay.com

România este pe primul loc în UE la mortalitatea în rândul copiilor și adolescenților – Raport Salvați Copiii și Avocatul Poporului

România este pe primul loc în Uniunea Europeană la mortalitatea în rândul copiilor, se arată într-un raport realizat de Salvați Copiii România și Avocatul Poporului. Analiza factorilor favorizanți, realizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică, arată că o parte dintre decese ar fi putut fi evitate printr-o mai bună monitorizare antenatală, relatează Agerpres.

“Mortalitatea în rândul copiilor situează România pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii de două ori mai mare decât media Uniunii pentru populaţia între 0-19 ani. În România, rata mortalităţii în 2017 a fost de 61,69 la 100.000 de copii şi adolescenţi, în timp ce media Uniunii Europene a fost de 31,60″, se arată în Raportul privind respectarea drepturilor copilului în România (2019), care a fost lansat marți.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Revoltator. Revoltatoare nepasarea guvernantilor. A tuturor celor care s-au perindat din ianuarie 1990, pana astazi. Ce astempati, romani? Ce asteptati pentru a declara cauza nationala, copii?
    Mor copiii, mor tinerii, 1170 de scoli cu toaletele in curte, gradinite cu latrine, 30% din populatia Romaniai, fara toalete in casa.
    Infiorator 🙁

    Nimeni nu va poate ajuta din exterior. Nimeni nu va poate matura in case. Declarati scoala, tineretul, spitalele, sanatatea, cauze nationale. Aveti grija de cei tineri si de cei batraini. Cum este posibila asa ceva? Cum este posibil atata nepasare? 🙁

  2. Citesc articolul doar daca imi spuneti ca precizati si cat era acest indicator in 1990. Si cum va arata peste 30 ani.

  3. Eeeeeee, se moare de viață bună dacă îl întrebi pe iliescu sau nastase……sau pe dancila.