G4Media.ro

Rezultatele detaliate de la simularea BAC 2024 au fost publicate de Ministerul…

Foto: Pexels.com

Rezultatele detaliate de la simularea BAC 2024 au fost publicate de Ministerul Educației. Instituția condusă de Deca lasă de înțeles că subiectele de Bacalaureat, din vară, vor fi dintre cele la care tinerii au știut să răspundă la simulare

Ministerul Educației a publicat astăzi, 2 aprilie 2024, analiza pe itemi (pe fiecare subiect în parte) a rezultatelor obținute de liceeni la simularea examenelor de Bacalaureat 2024. În cadrul comunicatului, Ministerul lasă de înțeles că subiectele de la examenul propriu-zis de BAC vor avea mai multe cerințe dintre cele la care au știut să răspundă liceenii la simulare. „Grupul de lucru din cadrul CNPEE (alcătuit din profesori de specialitate) a identificat elemente în măsură să optimizeze proiectarea variantelor de subiecte pentru examen, astfel încât ponderea itemilor satisfăcător/bine/foarte bine performați (itemi de succes) să crească în economia testului”, anunță instituția condusă de Ligia Deca.

  • Scăderea dificultății subiectelor la Bacalaureat, sugerată astăzi de Ministerul Educației, ar avea loc într-un an în care sunt organizate toate cele 4 tipuri de alegeri: alegerile locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale. La BAC 2024 sunt așteptați în jur de 130.000 de absolvenți de liceu

La simularea Bacalaureatului 2024, aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a nu au luat nota 5 la Limba română, iar la matematică sau istorie 35% nu au luat peste 5, potrivit primelor rezultate anunțate de Minister. Instituția anunță astăzi rezultatele detaliate și la Matematică, iar acestea arată că ponderea notelor mai mari sau egale cu 5 este 83,44%.

Ministerul anunță că în urma acestei analize realizate de instituția din subordinea sa care concepe subiectele de examen, „grupul de lucru din cadrul CNPEE (alcătuit din profesori de specialitate) a identificat elemente în măsură să optimizeze proiectarea variantelor de subiecte pentru examen, astfel încât ponderea itemilor satisfăcător/bine/foarte bine performați (itemi de successă crească în economia testului”.

Într-un comunicat de presă remis marți, 2 aprilie 2024, ME precizează că „subsecvent simulării organizate de către Ministerul Educației (4 – 7 martie), Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) a efectuat o analiză detaliată a rezultatelor înregistrate la nivel național prin corelare cu specificul fiecărui item (…)”.

DOCUMENT și articolul integral – pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...