G4Media.ro

Rezilierea contractului pentru lotul de Autostradă Cheţani – Câmpia Turzii nu a…

Rezilierea contractului pentru lotul de Autostradă Cheţani – Câmpia Turzii nu a fost legală, a decis Curtea de Apel Bucureşti

Rezilierea contractului pentru proiectarea şi execuţia lotului de autostradă Cheţani – Câmpia Turzii de pe Autostrada A3 Transilvania nu s-a făcut cu respectarea prevederilor legale, a decis astăzi Curtea de Apel Bucureşti, care a menţinut decizia Tribunalului Bucureşti. În martie, Tribunalul a admis plângerea antreprenorului şi a dispus, prin Ordonanţă Preşedinţială, suspendarea efectelor rezilierii.

  • Decizia CAB, pronunţată astăzi: „Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că: Respinge capătul de cerere referitor la suspendarea executării scrisorii de garanţie ca inadmisibil. Păstrează celelalte dispoziţii ale sentinţei. Obligă apelanta pârâtă să plătească intimatei reclamante suma de 10.258,60 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă”.

Pentru acest contract, Compania de Drumuri a trimis notificarea de reziliere pe 11 martie. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, explica decizia de reziliere prin lipsa de activitate pe şantier.

La momentul rezilierii, lotul Cheţani – Câmpia Turzii avea un stadiu fizic de execuţie de doar 38%, cu lucrări începute în 2016, valoarea contractului fiind de 280 milioane lei.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ce repede ati ascuns si stirea asta. Ce a avut Drula de zis referitor la aceasta decizie?
    Mai exista si alte solutii in afara de reziliere? Nu se poate da in judecata constructorul fara reziliere?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.