G4Media.ro

„Revenirea la normalitate”, analizată de economiștii de la UBB cu indicele The…

„Revenirea la normalitate”, analizată de economiștii de la UBB cu indicele The Economist: România e la un nivel de 81%, deși suntem în coada clasamentului vaccinării

România se situează pe primul loc printre țările UE în clasamentul „indicilor de normalitate” dezvoltat de specialiștii de la revista britanică ,,The Economist” și analizat de economiștii de la Universitatea Babeș-Bolyai. Acest indice măsoară gradul în care viața socio- economică reușește să revină la un nivel pre-pandemie, iar România a atins în luna iulie 2021 un nivel de 81,17%. Asta în ciuda faptului că în ceea ce privește lupta cu pandemia suntem încă jos: în coada clasamentului ratelor de vaccinare, alături de Bulgaria.

Economiștii de la UBB au analizat acest indice și l-au introdus pe platforma care monitorizează pandemia și efectele ei în România. Aceștia atrag atenția că o revenire a activităților socio-economice din România la nivelul pre-pandemie reprezintă un semn pozitiv din perspectiva performanței economice a țării, dar poate fi și un semnal de îngrijorare dintr-o perspectiva epidemiologică, având în vedere mai ales această rată de vaccinare scăzută în Romania.

Ce e indicele de normalitate

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Vai, dar ce obraznicie! 😉

  2. Normalitate lipsește din titlu.

  3. Poate UE să nu ne mai trimită banii ăia mulţi, că ne revenim şi fără ei. Oricum planul ăla a fost şi este o căciulă prea mare pentru aleşii nostri, şi-au cam prins urechile prin el introducând şi ceva ce nu s-a făcut de 30 de ani, mai lipsea să bage şi schimbarea geamurilor de la Casa Poporului cu termopane că îi trage curentul, dar să fie doar cu deschidere normală, nu şi oscilobatantă, să le ajungă banii şi de hârtie igienică cu miros de piersică bio!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.