G4Media.ro

Reuters: Opoziția din România încearcă să blocheze Huawei în infrastructura telecom

Reuters: Opoziția din România încearcă să blocheze Huawei în infrastructura telecom

Cel mai mare partid de opoziție din România va declanșa o investigație publică privind contribuția Huawei la infrastructura critică și încearcă să blocheze compania de la participarea la dezvoltarea infrastructurii 5G, din cauza îngrijorărilor crescânde legate de securitate, au declarat experții IT ai formațiunii, marți, transmite Reuters.

„Avem nevoie să ne protejăm interesele strategice și există multe suspiciuni”, a declarat deputatul PNL Pavel Popescu, care face parte din Comisia pentru tehnologia informației a Camerei. „Este extrem de urgent să blocăm orice tranzacții publice, contracte, licitații co compania chineză”, a spus el.

Reprezentantul PNL a subliniat un memorandum de înțelegere a fost semnat în 2013 de Huawei și ministrul Telecomunicațiilor din acea perioadă, care dă posibilitatea companiei chineze să participe la construcția sistemului național de informare și comunicare, monitorizarea traficului și proiectele de e-guvernare.

Consiliul UE, prezidat de România, a ajuns marți la un acord prin care Uniunea Europeană va fi dotată din luna aprilie cu norme noi menite să monitorizeze investițiile directe provenite din țări terțe (China, SUA etc) din motive de securitate sau de ordine publică, potrivit unui comunicat al instituției. Acordul pan-european vine pe fondul controversei majore în jurul investițiilor tot mai mari făcute de compania chineză Huawei, bănuită că are legături cu serviciile secrete de la Beijing.

Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Opozitia din Romania nu are destula treaba sa lupte cu ciuma rosie?

  • Pai domnu ponta le-a dat apa la moara chinezilor, deci cumva tot acolo ajungem. Ciume rosii.

 2. CCR are expertiza dovedita in probleme de securitate nationala.

 3. Din moment ce avem posibilitatea de a nu alege echipamente de la straini nu ar fi mai bine sa apelam si la producatori romani, sa ramana bani in tara. De exemplu, nu se poate face o discutie cu allview sa produca echipamentele de care este nevoie?

  • IPRS Baneasa produce pentru Omar Hayssam.

  • Nu exista firma Romaneasca care sa detina tehnologie 5G, si costurile de productie sunt mult mai mari.

   Allview is a Romanian brand of electronics. It was founded in 2002 and is owned by the Visual Fan company, based in Braşov, Romania. Its main products include smartphones, tablets, notebooks and accessories. It’s phones are manufactured in China by various OEM partners.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.