G4Media.ro

Reuters: China este în discuții cu Pfizer pentru o versiune generică a…

Sursa foto: Pixabay / mike_ramirez_mx

Reuters: China este în discuții cu Pfizer pentru o versiune generică a Paxlovid, medicamentul antiviral pentru COVID-19 al companiei americane

China poartă discuții cu Pfizer Inc pentru a obține o licență care va permite producătorilor interni de medicamente să producă și să distribuie în China o versiune generică a medicamentului antiviral COVID-19 al firmei americane, Paxlovid, trei surse au declarat pentru Reuters.

Autoritatea de reglementare a produselor medicale din China – Administrația Națională a Produselor Medicale (NMPA) – a condus discuțiile cu Pfizer încă de la sfârșitul lunii trecute, a declarat una dintre sursele care au cunoștință despre acest subiect.

Beijingul dorește să finalizeze termenii acordului de licențiere înainte de Anul Nou Lunar, care începe pe 22 ianuarie, a precizat sursa.

Spitalele chinezești se află sub o presiune intensă după ce guvernul a renunțat brusc la politica „zero-COVID” luna trecută, ceea ce a dus la o creștere a infecțiilor. Valul crescând de infecții din întreaga țară a copleșit spitalele, a golit farmaciile de medicamente și a provocat alarmă pe plan internațional.

Paxlovid, despre care s-a constatat că a redus spitalizările la pacienții cu risc ridicat cu aproximativ 90% în cadrul unui studiu clinic, este la mare căutare, mulți chinezi încercând să obțină medicamentul în străinătate și să îl expedieze în China. Beijingul a fost în mare parte rezistent la vaccinurile și tratamentele occidentale. Tratamentul oral Paxlovid este unul dintre puținele tratamente străine pe care le-a aprobat.

În luna februarie a anului trecut, China a aprobat Paxlovid, care ar fi trebuit să fie disponibil în mare parte prin intermediul spitalelor, pentru a trata pacienții cu risc ridicat din mai multe provincii. Luna trecută, Pfizer a ajuns la un acord pentru a exporta Paxlovid în China prin intermediul unei companii locale, pentru ca medicamentul să fie disponibil pe scară mai largă.

Un purtător de cuvânt al Pfizer a declarat că firma colaborează activ cu autoritățile chineze și cu toate părțile interesate pentru a asigura o aprovizionare adecvată cu Paxlovid în China.

Toate sursele au refuzat să fie identificate, deoarece nu sunt autorizate să vorbească cu presa.

NMPA a organizat o întâlnire cu mai mulți producători chinezi de medicamente la sfârșitul lunii decembrie pentru a discuta despre pregătirile necesare pentru a realiza o versiune generică a Paxlovid în speranța că va putea obține licența în viitorul apropiat, au declarat două dintre surse.

Zhejiang Huahai Pharmaceutical, care a semnat un acord cu Pfizer în august pentru a produce Paxlovid doar pentru utilizarea pe continent, și CSPC Pharmaceutical Group, un dezvoltator al unui potențial vaccin COVID cu ARNm, se numără printre cei care au participat la întâlnire, a declarat prima sursă.

A doua sursă a afirmat că NMPA a sfătuit, de asemenea, firmele să se pregătească să se înregistreze la autoritatea de reglementare pentru a produce versiunea generică a Paxlovid.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Nu prea aveam stiri reale despre cum se descurca chinezii cu ce am avut noi in 2020,iar dupa aceasta stire stim doar ca e nasolie.Daca accepta ei produse oocidentale decadente e o mica problemutză. Lasa ca si ei se distrau cand faceau europenii prin 2020-2021 licitatie pe produsele lor.

 2. Adica chinezii vor plati pretul de 1 cent in loc de 1 euro cat a platit vestul pe paxlovid. China isi ia gazul si petrolul de la rusi cu 1/10 pretul pe care il platim noi fraierii din vest si ne mai da si cu tifla.
  S-a intalnit hotul cu prostul.
  Daca vestul nu se dezmeticeste din pomenile astea pentru China, india, brazilia si altii care fac pe saracii dar ti-o trag pe la spate, ii vor fi furate ouale de sub gaina cu tot cu gaina cotet si ferma.

  • Asa si ce propui? Ce putem sa facem daca Putin vinde gaz sub pretul de productie in China si India ca sa se mai joace putin de-a razboiul inainte sa dea coltu’?.
   Crezi ca Europa cumpara la pretul asta? Si chiar daca obtinea pretul ,merita o factura cu 500 de lei mai mica iarna asta riscul ca Putin sa trimita o gasca de ceceni care sa iti incendieze casa( pentru incalzirea careia platesti tu mai mult) si sa iti violeze fiica si sotia? Ulterior au fi zis ca mai bine pastrai casa neincalzita decat sa fii „eliberat” de sovietici dar ar fi fost cam tarziu.