G4Media.ro

Reuniunea NATO de la București: Lituania cere Alianței să furnizeze Ucrainei tancuri…

Sursa foto: Pixabay.com tancuri armata rusia transnistria

Reuniunea NATO de la București: Lituania cere Alianței să furnizeze Ucrainei tancuri de luptă moderne

Puterile NATO trebuie să ia decizia politică de a trimite tancuri de luptă moderne în Ucraina pentru a le oferi un avantaj militar împotriva forțelor rusești invadatoare în timpul lunilor de iarnă, a declarat marți ministrul de externe al Lituaniei, citat de The Guardian.

„Am vorbit cu o serie de experți militari și răspunsul pe care îl aud este că dacă am furniza tancuri până în această iarnă, să spunem ianuarie, ar putea face diferența”, a declarat ministrul lituanian de externe Gabrielius Landsbergis, potrivit agenției Reuters, în timpul unei reuniuni a miniștrilor de externe din cadrul NATO la București, la o zi după o vizită în capitala ucraineană Kiev.

El a afirmat că autoritățile ucrainene i-au spus că au oameni capabili să opereze tancurile de luptă ale NATO, sugerând că unii au urmat deja o pregătire pe măsură pe teritoriul alianței.

„Este o decizie politică, deoarece, din punct de vedere militar, în timpul iernii, când linia frontului se stabilizează, dacă este nevoie de un impuls suplimentar, atunci acest lucru ar putea fi realizat prin furnizarea de tancuri de luptă suplimentare”, a spus el.

Kievul a cerut în repetate rânduri principalilor producători de armament ai NATO să le furnizeze tancuri de ultimă generație, în timp ce încearcă să consolideze câștigurile pe care le-a obținut în contraofensivele din ultimele luni, în special în regiunea estică Donbas.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Si cam cine ii impiedica pe lituanieini, sa le cumpere si sa le faca cadou? Altfel, este vorbarie pe banii altora. Actiune, nu blabla.
    NATO-OTAN nu trimite decat echipament neletal, statele trimit armament, nu organizatia.