G4Media.ro

Retragerea forțelor ruse de pe Insula Șerpilor nu este un „gest de…

Sursa foto: Twitter / Oliver Carroll

Retragerea forțelor ruse de pe Insula Șerpilor nu este un „gest de bunăvoință”, susține Ministerul britanic al Apărării

Este probabil ca Rusia să se fi retras din Insula Șerpilor din cauza izolării trupelor sale de acolo și din cauza unei vulnerabilități crescute la loviturile ucrainene, mai degrabă decât ca un „gest de bunăvoință”, așa cum a susținut Moscova, afirmă Ministerul britanic al Apărării, citat de BBC.

În cea mai recentă actualizare a informațiilor, Londra spune că, în ultimele săptămâni, forțele ucrainene au atacat trupele rusești de pe insulă cu ajutorul rachetelor și al dronelor.

Rachete anti-navă au interceptat, de asemenea, nave militare rusești care încercau să reaprovizioneze insula, precizează Ministerul britanic al Apărării.

Joi, Ministerul rus al Apărării a transmis că forțele sale s-au retras de pe Insula Șerpilor ca un „gest de bunăvoință” – o afirmație pe care Ucraina a respins-o. Rusia a capturat insula de importanță strategică pe 24 februarie, la începutul conflictului.

Actualizarea informațiilor mai arată, de asemenea, că forțele terestre ruse susțin că au capturat satul Pryvilla, la nord-vest de orașul disputat Lyschansk din Donbas. Londra mai spune că luptele intense vor continua probabil pentru „terenul înalt de comandă” din jurul rafinăriei de petrol din Lyschansk.

Sursa foto: Twitter / Oliver Carroll

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Fleosc, marea integrare. Se integrează tusea și junghiul…

  2. 🤣😂🤣😅