G4Media.ro

Reţeta eşecului lui Ionuţ Lupescu şi Liviu Dragnea: Dispreţul faţă de cei…

Reţeta eşecului lui Ionuţ Lupescu şi Liviu Dragnea: Dispreţul faţă de cei mici

Grimasa de dispreţ a lui Liviu Dragnea după ce favoritul său, Ionuţ Lupescu, a pierdut alegerile pentru şefia fotbalului românesc, spune totul despre raportul şefului PSD cu oamenii simpli, cu plebea. „Foarte bine că a ieşit domnul Burleanu, e foarte bine că FRF şi-a ales conducerea cu votul masiv al cluburilor de futsal, al cluburilor de fotbal feminin (…) şi cred că avem un viitor foarte luminos în fotbal”, a spus Dragnea.

Aceste cuvinte, plus strâmbătura care le-au însoţit, explică perfect de ce a câştigat Burleanu şi a pierdut tandemul Lupescu-Dragnea. Burleanu, cel inventat de Vasile Dâncu şi despre care legendele spun că a avut sprijinul serviciilor, a avut timp de patru ani o strategie sub radar. A inventariat nevoile celor din „fotbalul mic” (cluburi de copii, juniori, fotbalul feminin şi cel de sală) şi le-a satisfăcut cum a ştiut el mai bine. S-a apropiat de anti-vedetele fotbalului, a încercat din nou să-l facă un sport de masă. S-a însoţit de anonimii care formează masa tăcută, iar noi, presa, nu am ştiut lucrul acesta.

Lupescu a făcut exact invers. S-a prezentat ca un candidat al mainstream-ului, însoţit doar de vedete, nume mari, dar fără relevanţă pentru fotbalul mic. Iar cireaşa pe tort a fost alăturarea de Liviu Dragnea şi Mircea Sandu. Amândoi sunt reprezentanţii unei lumi învechite, în care aranjamentele de putere îi exclud pe cei mici, pleava inutilă, şi se adresează doar celor mari.

E ceea ce face Liviu Dragnea zilnic, cu metodă şi aplicaţie. Distorsionează mecanismele acestei societăţi în folosul lui, al familiei şi al câtorva – foarte puţini – oameni în care are încredere. Restul oamenilor sunt absenţi din preocupările lui. Şi, oricât a încercat să-şi ascundă dispreţul faţă de oamenii mici, ieri nu s-a mai putut abţine. Tocmai la Piteşti, fief tradiţional al PSD, Dragnea şi-a arătat adevărata faţă.

E omul pentru care viitorul luminos înseamnă doar rezolvarea propriilor probleme: libertate, bani şi putere. Dacă acest viitor îl exclude, nu-l interesează.

Lumea mică a fotbalului i-a dat lui Dragnea prima lecţie după mulţi ani, după cum a remarcat Cătălin Tolontan. Oamenii de la firul ierbii l-au refuzat pe el şi pe candidatul său. E o lecţie neaşteptată, care l-a enervat şi care deschide drumul spre o reacţie mai largă a societăţii. Şi PDL-lui Traian Băsescu a început să piardă viteză când atotputernicii partidului au început să se raporteze la oamenii simpli, mai ales la votanţii PSD, ca la oameni de categoria a doua. În fond, e imposibil ca un om care are 9% în sondaje să distrugă o ţară întreagă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

 1. La G4 zi si noapte,
  Numai Dragnea e in toate ¯\(°_o)/¯

 2. Cine l-a numit pe noul presedinte al ANPC?
  Dragnea!

 3. Cunoscandu-l deja pe Dragnea pot spune fara teama de a gresi ca atata vreme cat el va mai fi in fruntea PSD la putere, Lupescu nu mai are niciun viitor in Romania !

  De ce ? Pt ca Dragnea s-a lipit de Lupescu la castig (de data aceasta la unul- cum spun avocatii – „personal-nepatrimonial”, adica nu pe malai ci pe imagine, pe PR si a ajuns la pierdere !

  PS. Asa ceva nu poate fi iertat, motiv pt care Lupescu nu va mai avea nicio usa deschisa aici iar daca mai poate face ceva cu UEFA, ar fi bine sa se intoarca acolo !

 4. Era de prevazut ca sfârsitul va fi acest deznodamânt. Si presa, si postacii predomina ca vad în Continuitatea de la Federatie cea mai mare victorie posibila contra PSD cu succes ciuruitor pt un fotbal cam incalificabil, de mirare cum un profesionist cu validare occidentala de ce s-a mai bagat sa se dea mare la noi, unde au de învatat si candidatii de la Uniunile de creatie pe ce segmente cum sa se bazeze!

 5. Aceasti invechiti au ceva performante pe cand pleava inutila ce are: doar drept de vot?