G4Media.ro

Republicanii din Camera Reprezentanților cer Facebook să păstreze toate comunicările cu FBI…

Republicanii din Camera Reprezentanților cer Facebook să păstreze toate comunicările cu FBI privind povestea laptopului lui Hunter Biden

Republicanii din Camera Reprezentanților cer ca gigantul social media Facebook să păstreze toate comunicările cu FBI înainte de alegerile prezidențiale din 2020, scrie Fox Business.

Membrii republicani din comisiile de supraveghere și judiciară ale Camerei Reprezentanților au anunțat joi, printr-o scrisoare deschisă, că Facebook nu a reușit să ofere „răspunsuri complete” la preocupările legate de modul în care a gestionat povestea infamului laptop al lui Hunter Biden.

Republicanii cer acum Facebook să păstreze toate înregistrările privind contactele cu FBI.

„Cu puțin timp înainte de alegerile prezidențiale din 2020, Facebook a suprimat un articol exploziv din New York Post care detalia modul în care Hunter Biden a folosit poziția și influența tatălui său, actualul președinte Biden, în interes personal, cu aparenta cunoștință a președintelui Biden”, începe scrisoarea.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook și Meta CEO, i-a spus lui Joe Rogan, într-un podcast din 25 august, că înainte de alegerile din 2020, FBI a transmis Facebook să fie atentă la posibila propagandă rusă, sfătuindu-i să „fie vigilenți” pentru că ceva urma să iasă la iveală.

Ca urmare, a recunoscut Zuckerberg, Facebook a limitat vizibilitatea articolelor despre laptopul lui Hunter Biden.

În scrisoarea lor, parlamentarii republicani au continuat să afirme că Facebook a încercat să evite orice „responsabilitate reală pentru acțiunile sale” și a evitat să ofere răspunsuri suficiente pentru suprimarea articolului publicat de New York Post.

„Ați recunoscut că această alertă oficială din partea FBI este cea care a determinat Facebook să reducă circulația reportajului Post pe platforma sa, împiedicând americanii să înțeleagă pe deplin acuzațiile extrem de relevante despre conștientizarea și implicarea președintelui Biden în schema de trafic de influență a familiei sale”, au scris republicanii.

Aceștia au adăugat: „În consecință, scriem pentru a solicita informații suplimentare cu privire la acțiunile Facebook de a interfera în discursul public liber și corect legat de alegeri”.

„Mai mult, această scrisoare servește drept o cerere oficială de păstrare a tuturor înregistrărilor și materialelor existente și viitoare referitoare la subiectele abordate în această scrisoare”, se mai arată în scrisoare.

„Ar trebui să interpretați această notificare de păstrare ca pe o instrucțiune de a lua toate măsurile rezonabile pentru a preveni distrugerea sau alterarea, fie în mod intenționat sau din neglijență, a tuturor documentelor, comunicărilor și altor informații, inclusiv informații electronice și metadate, care sunt sau pot fi relevante pentru această anchetă a Congresului.”

Având în vedere că deschiderea lui Zuckerberg în ceea ce privește implicarea Facebook în suprimarea informațiilor, senatorii cer ca acesta să predea înregistrările comunicațiilor dintre Facebook și FBI, Departamentul de Justiție și orice alte agenții guvernamentale care au legătură cu această poveste.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Sa inceeeeaaaaapaaaaa witch hunt-ul!!!

    • Nu Biden hunt ul? Vine iarna, cum au mai facut si in wwII, lideri europeni, macar unul, vor discutii. Se tem ca scade demografia la iarna daca e frig in pat. Unde mai emigram? Elon?.. mai are locuri pentru alte planete? Asta e atat de previzibila..Daca ies americanii, ne asteapta o iarna foarte lunga, cam cat un secol.

    • Măgarii o aiu grav de la elefanți,the truth will be never revealed.

  2. Unde, Dra.cu’, oi fi rătăcit ochelarii, că mă simt ca Ray Charles fara ei !?
    Ce scrie că le-au cerut celor de la Facebook, să păstreze toate mesajele schimbate cu Cambridge Analytica, in special pe cele care făceau referire la algoritmul prin care erau depistați „pelicanii”, adică utilizatorii care au înghițit totul pe nemestecate ?!

  3. ce facatura de doi bani . o decizie personala pusa pe seama unei atentionar facute de catre FBI . o prostie .

  4. ce facatura de doi bani . o decizie personala pusa pe seama unei atentionar facute de catre FBI . o prostie .