G4Media.ro

Republica Moldova trimite doctori în România. Ministrul Sănătății de la Chișinău, Ala…

Republica Moldova trimite doctori în România. Ministrul Sănătății de la Chișinău, Ala Nemerenco: „Sângele apă nu se face”

Ministrul Sănătății din Republica Moldova, Ala Nemerenco, a declarat vineri seara că Republica Moldova va ajuta România în aceste momente grele cauzate de recrudescența infectărilor de COVID-19 în România „fiindcă sângele apă nu se face”.

„România a fost mereu alături de noi la greu. La început de pandemie, când abia învățam cu toții, ne-au trimis acea bravă echipă de medici în ajutor. Și după, când ne cădeau colegii, au venit zeci și zeci de camioane cu echipamente de protecție, un ajutor de milioane de euro primit sub “rușinosul pod”. Fiindcă sângele apă nu se face”, a scris Nemerenco pe pagina ei de Facebook.

Ministrul a precizat că Republica Moldova va trimite la Lețcani, în județul Iași, o echipă formată din 22 medici și asistenți, care vor interveni în misiunea de ajutor umanitar în cadrul spitalului modular pentru care este critic necesar personal medical.

„Acum România e într-o situație critică. Cu indicatori mai gravi de 2 ori ca la noi. Pe un val care bate ucigător. Și e o onoare și o cinste pentru noi să putem răspunde la fel. Fiindcă sângele apă nu se face”, a punctat Nemerenco.

Ea a apreciat faptul că pe lângă ajutorul dat și de România în primăvara anului trecut prin trimiterea de zeci de medici români în plină pandemie la Chișinău, România a livrat până acum peste jumătate de milion de doze de vaccin, atunci când Republica Moldova avea nevoie urgentă, iar contractarea vaccinurilor de pe piața internațională era practic blocată din diverse motive.

Foto: Ministrul Sănătății din Republica Moldova, Ala Nemerenco. Sursa/Facebook Ala Nemerenco

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Dacă o rusoaica spune asta…

 2. – cum te numesti, femeie cu sangele lui Traian?
  – Ala Nemerenco.

  bine ca nu Kamara sau Gindrovel

 3. O adevarata lectie de profesionalism, umanitate si comunicare adaptata acestei perioade!

 4. Mulțumim!

 5. Usor de inteles in ceasul al 12-lea pentru zombiliticii care inca NU recunosc in ce hal a adus Romania guvernul zombilitic al lui Haos Werner Johannis: am ajuns rusinea Lumii, mai mult, am ajuns sa ne ajute Republica Moldova!
  Tragedia Lumii moderne…Lombardia lumii….Lombardia era la inceputul pandemiei, Romania e acum in valul 4, pentru ca a fost rpinsa ca si la inceputul pandemiei, COMPLET Nepregatita de demagogii care pregatind Congresul PNL, au MINTIT toata vara ca „pandemia a fost oprita” si ca „suntem pregatiti nu numai pentru valul 4, suntem pregatiti sa OPRIM pandemia”!
  Asa ne-au asigurat toata vara Haos si Zombie in timp ce Lumea intreaga era sau se pregatea de Valul 4, care astepta la granitele Romaniei si care a intrat triumfator in Romania complet nepregatita, cum a fost si la inceput de pandemie: a fost invitat pur si simplu: Intrati, dle Val nr 4!!
  NU raspunde nimeni, desi numarul mortilor cerste de la o zi la alta, batand record dupa record…
  In Franta fostul Misnitru al sanatatii in 2020 dna Agnes Buzyn e deja INCULPATA de Procurorii francezi care ancheteaza modul in care a fost gestionata pandemia….

  Amintiti-va cand, de fiecare data, citeam: Daca nu eram in UE, azi eram ca Ucraina sau ca Belarus sau ca Republica Moldova…
  Azi, Moldova sarre in ajutorul Roamniei esuate…
  De ce NU raspunde nimeni, in care Tara din lume la asemenea DEZASTRU umanitar NU ar raspunde nimeni!?
  In Romania ESUATA a prezidentului Haos Werner Iohannis si am incompetentului aventurier periculos(cand va spuneam…) Zombie teparul penal si demagog si mincinos!!!

  • @lili
   Hasta la Vista .. baby!
   mi-a plăcut imaginea din articolu’ celălalt, d-na Lili, de asta am completat..

   În rest, chiar dacă d-na are dreptate, multe nu prea se mai pot face – și dacă sângele se face apă, și dacă rămâne sânge moldovenesc.. (că așa i se spune: Limba Moldovenească).

 6. Pe principiul asta : We’re all brothers, my friends. Doesn’t feel that way, right ?

 7. Mulțumim, Moldova, sunteți admirabili!

 8. Multumim. Bravo lor. Nu inteleg commentariul celor care spun „am ajuns sa primim ajutor de la Republica Moldova”. Stiti zicala, „prostul nu e prost destul pana nu e si fudul”. Ajutorul intre frati e ceva normal, ieri noi, azi ei, maine noi si tot asa….si ar fi bine sa acceptam.