G4Media.ro

Reprezentantul Moscovei la ONU: Rusia nu susține propunerea de a crea o…

Sursa foto: Twitter / MFA Russia

Reprezentantul Moscovei la ONU: Rusia nu susține propunerea de a crea o zonă demilitarizată în jurul centralei Zaporojie

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasyl Nebenzia, a declarat că țara sa nu susține propunerea de a crea o zonă demilitarizată în jurul centralei nucleare din Zaporojie, relatează The Guardian.

„Demilitarizarea centralei o poate face vulnerabilă în fața celor care vor să o viziteze. Nimeni nu știe care vor fi scopurile și obiectivele lor. Nu putem exclude provocări, atacuri teroriste asupra centralei, pe care trebuie să o protejăm”, a afirmat Nebenzia, citat de Interfax.

Anterior, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut retragerea întregului personal militar și a echipamentelor militare din stație și evitarea desfășurării oricăror alte forțe sau echipamente militare în zonă.

„Instalația nu ar trebui să fie folosită ca parte a niciunei operațiuni militare. În schimb, este necesar să se ajungă urgent la un acord la nivel tehnic privind stabilirea unui perimetru de securitate și demilitarizarea pentru a asigura securitatea regiunii”, a spus Guterres.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Ce surpriză! Nu mi vine sa cred!

 2. „In dragoste si-n razboi totul e permis…”

 3. Ce este un „diplomat” rus? Un Frankenstein prin care grăiește un pitic mic-cracanat- botoxat.

 4. Pai nu e clar?
  Cum sa mai santajeze/terorizeze o planetă dacă demilitarizeaza zona centralei nucleare.

 5. Vai. Cine ar fi crezut …

 6. a rasturnat situatia in stilul Lor ! limbajul stalinist nu are limite …

  • @Catalin – A rasturnat pe draqu’! N-a rasturnat nimic, situatia e exact la fel… nu intotdeauna niste vorbe aruncate schimba vreo situatie.

 7. Furau ceasurile de perete si le atârnau de gât legate cu sârmă in 44 cum să nu pună cizma taman pe o centrală nucleară?Genistii deja intind cablurile(alea de transmisiuni ,da’mai contează?) să tragă curent moca pentru maica Rusie.

  • De ce nu va uitati voi in gradina voastra?Cine va baga pe voi in seama? Sunteti un nimeni.Un popor de nimic transformat de gazetari si politicieni intr-o colonie americana.