G4Media.ro

Reprezentantul Belarus în România, convocat la Ministerul de Externe după ce dictatorul…

Sursa foto: president.gov.by

Reprezentantul Belarus în România, convocat la Ministerul de Externe după ce dictatorul Lukașenko a vorbit despre implicarea României într-un presupus conflict. MAE: Belarus e complicele Rusiei

Ministerul de Externe anunță într-un comunicat de presă că însărcinatului cu afaceri al Belarus în România a fost convocat la minister după ce dictatorul belarus Aleksandr Lukașenko a declarat sâmbătă că SUA împing Europa într-o confruntare militară cu Rusia pe teritoriul Ucrainei și că și alte state, inclusiv România, ar urma să fie direct implicate.

Cu această ocazia, MAE a transmis că ”respinge ferm astfel de afirmații inadmisibile, care alimentează retorica bazată pe apel la forță și amenințarea cu forța în relațiile internaționale. De asemenea, nu poate fi ignorat rolul și responsabilitatea internațională ale Belarusului în calitate de complice al Rusiei în susținerea războiului de agresiune împotriva Ucrainei”.

MAE reamintește că România este stat membru al NATO și beneficiază, în cel mai înalt grad, de toate garanțiile de securitate care decurg din acest statut în conformitate cu clauza de apărare colectivă din art.5 al Tratatului Atlanticului de Nord, NATO fiind cea mai puternică alianță politico-militară din istorie.

Convocarea diplomatului a fost cerută de ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Cred că e o risipă de resurse să întreținem relații diplomatice cu belaruz cât timp mai e tractoristul la putere.

  2. L-a pus Putin pe Lukasenko sa mai trâmbiteze o,, intriga”.