G4Media.ro

REPORTAJ Cu trenul de la Sibiu la mare și înapoi: 28 de…

sursa foto: Info Sud-Est/ Cristian Andrei Leonte

REPORTAJ Cu trenul de la Sibiu la mare și înapoi: 28 de ore, cu pături, aglomerație și muzică

Dacă alegi să mergi cu trenul de la Sibiu până la mare trebuie să te înarmezi în primul rând cu multă răbdare și cu un cearceaf sau o pătură pentru că aerul condiționat din tren face ca vagonul în care stai să se transforme înspre dimineață într-un mic frigider, sunt printre primele concluzii trase de jurnaliștii Turnul Sfatului după o călătorie cu trenul de la Sibiu la mare și înapoi.

”Am decis să profităm de ultimul an în care avem reducere pentru biletul de tren și am mers la mare. Știam că vom face pe drum în jur de 13 ore, asta în cazul în care trenul nu avea întârziere. Pentru că am vrut să ne asigurăm că vom „prinde” locuri, cunoscând din experiența anilor trecuți îmbulzeala care se creează, am mers să ne cumpărăm biletele mai devreme cu câteva zile.

Cu reducerea de student pe care încă o avem am plătit fix 133 de lei din Sibiu până în ultima stație în care face oprire trenul, Mangalia, și înapoi. Am mers până în ultima stație pentru că destinația la care trebuia să ajungem era Vama Veche.

Întârzierile, o normalitate

Am pornit la drum într-o duminică după amiaza, la ora 18:38. Trenul pe care l-am ales este singurul direct, iar conform datelor scrise pe bilete ar fi trebuit să ajungem în Mangalia luni, la ora 7:42. Am ajuns în gară cu câteva minute mai repede și ne-am urcat în tren. Din Sibiu, nu a mers foarte multă lume către mare ceea ce ne-a făcut să ne gândim că probabil vom avea parte de o călătorie liniștită, fără prea multă îmbulzeală și agitație (…)”, notează turnulsfatului.ro.

Citește reportajul integral pe Turnul Sfatului.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Grindene, esti pe faza?Poate esti ocupat cu cautarea tezei de doctorat!

  2. cum?!?!?! 28 ore de muzica simfonica?!!!? =))

  3. Ca sa te plangi ca ai aer conditionat in tren cand afara sunt >30 grade, mi se pare cel putin nepotrivit. Du-te cu tren fara aer conditionat alta data, si-o sa vezi ce bine e.

    • Exact. Cei care se vaietă acum cad în extrema opusă. Parcă principala problemă a trenurilor CFR era lipsa aerului condiționat. Acum este, și nu e bine. Ar trebui CFR să facă aer pe zone, că la unele mașini de de ultimă generație, să fie mulțumiți toți

  4. Pas cu pas!

  5. Am mers cu trenul direct Sibiu-Constanța am făcut 8 ore fără nicio întârziere! Aerul condiționat a fost rezonabil, iar ”artistul” venit să ne cânte a fost oprit în nici un minut! Cum puteți prelua astfel de articole jenante ”impresii de călătorie” cu pretenții de jurnalism???

  6. Am mers cu trenul de la Baia Mare – Mangalia, condițiile în tren excepționale, am făcut în jur de 6 ore pana la mare, surpriza cea mare a fost când am ajuns pe litoral, întâmpinat cu manele și miros de peste prăjit la grătar, am mâncat semințe pe plaja și nu mia interzis nimeni ca în alte tari, a fost o vacanta.,de vis PT un vaucerist ca mine