G4Media.ro

Renault va dezvolta în China o mare parte din mașina electrică mai…

Sursa foto: renaultgroup.com

Renault va dezvolta în China o mare parte din mașina electrică mai ieftină de 20.000 de euro

Producătorul auto francez Renault va dezvolta o mare parte din mașina sa electrică Twingo, cu preț sub 20.000 de euro, în China. Acest lucru face parte din efortul producătorului de a aduce mai repede pe piață vehicule electrice accesibile, potrivit unor persoane familiare cu situația, scrie Bloomberg.

Constructorul auto francez intenționează să se asocieze cu o companie chineză pentru mașina de oraș alimentată cu baterii, care va fi vândută începând cu 2026, au declarat persoanele, care au cerut să nu fie identificate deoarece planurile nu sunt publice.

„Dezvoltarea mașinii va fi făcută cu un partener chinez pentru a ne îmbunătăți timpul de dezvoltare și costurile”, a declarat un purtător de cuvânt al Renault într-un comunicat. „Stilul și ingineria avansată” vor fi realizate în Franța.

Constructorii auto din Europa sunt presați să își actualizeze gamele de produse, în condițiile în care creșterea economică lentă și scăderea subvențiilor apasă asupra cererii de vehicule electrice. Între timp, mărcile chinezești se extind în regiune cu modele mai ieftine. BYD intenționează să ofere hatchback-ul său Seagull încă de anul viitor la un preț sub 20.000 de euro.

Mișcarea Renault de a se asocia cu un omolog chinez este, de asemenea, menită să învețe compania cum să se miște mai repede în ceea ce privește dezvoltarea de vehicule electrice, au declarat persoanele menționate. Aceasta nu are legătură cu decizia Volkswagen de a dezvolta o mașină electrică ieftină pe cont propriu în loc de un potențial parteneriat cu Ampere, unitatea de software și vehicule electrice a Renault, au spus aceștia.

Stellantis plănuiește să ofere mașini electrice dezvoltate în comun cu Leapmotor din China în nouă țări europene, între care și România, începând cu luna septembrie.

La începutul anului viitor, va introduce o versiune mai ieftină a modelului Citroën ë-C3.

Directorul general al Renault, Luca de Meo, a dezvăluit planurile pentru Twingo electric la sfârșitul anului trecut. Vehiculul va fi asamblat în Europa, posibil în Slovenia, a declarat de Meo în timpul adunării acționarilor companiei din această lună.

Proiectul Twingo va fi condus de Ampere, a precizat Renault în declarația sa, adăugând că dezvoltarea vehiculului „avansează rapid”.

Producătorii vest-europeni se bazează din ce în ce mai mult pe inginerii din țările cu costuri mai mici pentru a reduce cheltuielile. Deși ingineria din China nu este neapărat mai ieftină, este locul de unde provine în prezent cea mai mare parte a descoperirilor tehnologice în domeniul vehiculelor electrice, a declarat una dintre persoane.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...