G4Media.ro

Renault şi Plug Power vor dezvolta vehicule comerciale uşoare care vor funcţiona…

Renault şi Plug Power vor dezvolta vehicule comerciale uşoare care vor funcţiona cu hidrogen

Grupul francez Renault şi compania specializată în hidrogen Plug Power vor dezvolta vehicule comerciale uşoare care vor funcţiona cu hidrogen (LCV), transmite Reuters, citată de News.ro.

Companiile au semnat un memorandum de înţelegere pentru a lansa o firmă mixtă în condiţii de egalitate, cu sediul în Franţa, până la sfârşitul lunii iunie, vizând o cotă de peste 30% din piaţa vehiculelor LCV alimentate cu pile de combustie din Europa, se arată într-un comunicat comun.

Informaţia a dus la creşterea acţiunilor Plug Power cu aproximativ 16%, la un maxim al mai multor ani, de 62,65 de dolari pe unitate.

La sfârşitul anului 2019, acţiunile Plug Power erau tranzacţionate la puţin mai mult de 3 dolari. Acţiunile Renault au crescut cu puţin peste 2%.

Compania mixtă va combina capacităţile de producţie a vehiculelor Renault cu cunoştinţele de fabricare a pilelor de combustie şi a sistemului de hidrogen ale Plug Power, înfiinţând un centru de producţie în Franţa, pentru integrarea în platformele LCV.

Centrul va furniza, de asemenea, sisteme de alimentare cu hidrogen. Plug Power, care are o valoare de piaţă de peste 25 de miliarde de dolari, afirmă că a desfăşurat peste 40.000 de sisteme de pile de combustie pentru e-mobilitate, mai mult decât oricine altcineva din lume, şi a devenit cel mai mare cumpărător de hidrogen lichid.

Renault, cu o valoare de piaţă de peste 13 miliarde de dolari, a vândut aproape 3,8 milioane de vehicule în 134 de ţări în 2019. Grupul are 40 de fabrici şi peste 180.000 de angajaţi.

sursa: News.ro

sursa foto: Facebook\ Renault

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.