G4Media.ro

Renate Weber: Condiţionarea accesului la locul de muncă de vaccinarea împotriva COVID…

Renate Weber: Condiţionarea accesului la locul de muncă de vaccinarea împotriva COVID este neconstituţională

Condiţionarea accesului la locul de muncă de vaccinarea împotriva COVID-19, cu consecinţa suspendării contractului, este neconstituţională, a reiterat, miercuri, Avocatul Poporului, Renate Weber.

„Dacă s-ar impune testarea, pentru ca acest lucru să se poată desfăşura este o întreagă discuţie cât anume trebuie suportat de stat şi de ce să nu fie suportat de angajat (…). Nu ştiu dacă în acest moment mai este de actualitate, pentru că ultima variantă se răspândeşte extrem de rapid, foarte multă lume este testată pozitiv, rămâne în concedii medicale, noi ne punem chiar foarte serios întrebarea în ce măsură vor exista fonduri pentru plata tuturor acestor concedii medicale, dacă, aşa cum spun medicii şi aşa cum a spus şi ministrul Rafila, la un moment dat aproape toţi ne vom infecta (…). Cred că se vor lua nişte măsuri şi de către experţii în epidemiologie, dar şi de către decidenţii politici cum anume va fi manageriată pe mai departe varianta aceasta de virus şi cum ne pregătim să ieşim din această pandemie”, a declarat Renate Weber, miercuri, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Renate Weber a mai declarat că a trimis adrese către multe instituţii pentru a permite accesul persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID.

„Am trimis nenumărate adrese către multe instituţii să vedem în ce măsură au putut să se organizeze, în aşa fel încât şi persoanele care nu au un certificat care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală ori testul să poată – nu ştiu – să-şi achite taxele, să obţină informaţii şi aşa mai departe”, a spus Renate Weber.

Ea a menţionat că, de multe ori, urmare a întrebărilor puse de Avocatul Poporului, instituţiile şi-au amenajat în aşa fel spaţiul, încât să poată să permită şi accesul celor nevaccinaţi împotriva SARS-CoV-2.

Renate Weber a explicat că restricţiile privind accesul în instituţii publice sunt stabilite prin hotărâre de Guvern, ca atare Avocatul Poporului nu le poate ataca.

„Când ne ducem cu sesizări la Curtea Constituţională este întotdeauna pentru o ordonanţă, o ordonanţă de urgentă sau o lege (…). Pe de altă parte, câtă vreme hotărârea de Guvern este un act normativ, evident şi noi, ca o instituţie publică, trebuie să o respectăm. (…) Noi am spus tot timpul (…) – persoanele care se simt nedreptăţite de aceste prevederi ale hotărârilor de Guvern de prelungire a stării de alertă trebuie să se adreseze instanţelor”, a adăugat Renate Weber.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

29 comentarii

 1. de asemenea, eliminarea pensiilor speciale sau supraimpozitarea lor este neconstitutionala.
  Cand o sa avem si noi un av al poporului care sa fie al poporului nu al specialilor si al antivaccinistilor? Cine credea ca dupa panarama xe ciorbea vine on ac functie o panaram mai mare?

  • Ar trebui ca societatea civila impreuna ca 1-3 avocati smecheri, poate si vreun partid politic sa actioneze in instanta Guvernul Romaniei pt. ca nu elimina pensiile speciale. Societatea civila insasi trebuie sa sesizeze CCR, CJUE, Curtea Suprema etc.

  • Elefantelule, te contrazici singur, in Ro poporul este antivaccinist, ca rata de vaccinare este mai mica de 50%.

  • P.o.p.o.rul roman este antivaccinist, din moment ce sunt mai putin de 50% vaccinati. Esti in minoritate.

  • Emigreaza in Australia, sa te simti inclus.

  • Poporul roman este in amre majoritate pro-vaccinare.
   Refuza doar vaccinurile covid, care nu opresc transmisia si au efect protector doar cateva luni.

 2. Normal, asa-i in tenis.
  Da’ sa platim taxe peste taxe o fi constitutional? De ex. când treci un pod.

 3. Comunista asta de ce inca mai ocupa acel loc. Si mai exact cum ea e avocatul poporului cine a votato ca poporul nu.

  • Asa a zis CCR-ul suprem, a pus-o la loc dupa ce a demis-o Usr + Pnl.

  • Ce-o fi apucat-o? Taman acu cand e clar cq nu se va introduce….
   Pana acusi n-a scos un cuvintel
   Mai,au speriat-o rau qtunci cu demisia.

 4. In Romania nici bașina nu e constituționala.

 5. Evident. Dar in timp ce UE cu Macron instaureaza dictatura nazista, tot ei au creat o diversiune, facatura cu Ucraina-Rusia.

 6. Pensiile speciale sunt constituționale?

 7. Dar conditionarea de adeverinta aia medicala de “apt de munca “ este ?! Cred ca da ..

  Asta se anteronunta

 8. S-a trezit cotoroanța ,sluga mafiei politice…

 9. Satrezit şi baba asta comunistă cu ifose de Brusel.??

 10. Pai si obligarea celor vaccinati sa munceasca langa nevaccinati cum este? Poate oamenilor le e frica, poate fi o posibilitate, mai ales in randurile celor ca nu au facut boala si nu stiu cum ar reactiona sau poate le-a murit rude. Cei care nu se vaccineaza nici nu se feresc de boala si de asta sunt periculosi.

  • Raționament greșit, pentru ca si cei vaccinați contactează si răspândesc Covid.

  • @ IS: Pai ar trebui sa-i doara la basca, doar s-au vaccinat, nu? Sa inteleg ca nu crezi in protectia oferita de vaccin, te-ai vaccinat doar datorita masurilor luate de autoritati impotriva nevaccinatilor!

 11. Si tu esti neconstitutionala tanti!

 12. Asta o să fie în curând al doilea vicepreședinte hAUR, după Simion și Târziu.
  Neam cu Șosoaca.

 13. Neața, tanti!