G4Media.ro

Regina consoartă Camilla a donat zeci de ursuleţi Paddington unei organizaţii de…

Sursa: Facebook/ The Royal Family

Regina consoartă Camilla a donat zeci de ursuleţi Paddington unei organizaţii de caritate pentru copii / Jucăriile au fost depuse de numeroşi cetăţeni britanici în mai multe spaţii publice în semn de omagiu adus regretatei regine Elisabeta a II-a

Camilla, soţia regelui Charles al III-lea, a înmânat personal câteva zeci de ursuleţi Paddington unei organizaţii de caritate pentru copii, joi, oferind astfel un nou cămin unor jucării care au fost depuse de numeroşi cetăţeni britanici în mai multe spaţii publice în semn de omagiu adus regretatei regine Elisabeta a II-a, informează Reuters.

Locuitorii din Regatul Unit au depus peste 1.000 de ursuleţi Paddington şi alte jucării de pluş alături de coroane de flori şi mesaje în faţa palatelor şi parcurilor regale din Londra şi din Windsor în perioada de doliu naţional ce a fost decretată după decesul reginei Elisabeta a II-a în luna septembrie.

Ursuleţii au fost trimişi mai întâi la o curăţătorie profesionistă, iar regina consoartă Camilla a vizitat joi organizaţia de caritate Barnardo’s Nursery din estul Londrei pentru a participa la „un picnic cu ursuleţi de pluş” în timpul căruia au fost servite sandviciuri cu marmeladă. Camilla a înmânat personal aceste jucării unor copii proveniţi din familii vulnerabile şi care sunt ajutaţi de această asociaţie.

Regina Elisabeta a II-a a patronat organizaţia de caritate până în 2016, anul în care Camilla, pe atunci ducesă de Cornwall, devenită în prezent regină-consoartă, a preluat patronajul asupra asociaţiei.

Regina consoartă Camilla a fost însoţită joi de doi actori din distribuţia celor mai recente filme din seria „Paddington”, Hugh Bonneville şi Madeleine Harris, care interpretează personajele Mr. Brown şi Judy Brown în adaptările cinematografice ale acestor cărţi pentru copii.

Legătura dintre casa regală britanică şi ursuleţul Paddington provine dintr-un videoclip difuzat în luna iunie, în care regina Elisabeta a II-a era prezentată în timp ce lua ceaiul alături de celebrul personaj pentru copii la Palatul Buckingham, iar clipul în sine a devenit unul dintre cele mai populare momente din cadrul celor patru zile de manifestări organizate în Regatul Unit pentru a celebra cei 70 de ani de domnie ai fostei suverane.

În timpul acelui clip, fosta suverană i-a mărturisit ursuleţului Paddington că ţinea întotdeauna în poşeta ei un sandviş cu marmeladă – mâncarea preferată a acestui personaj îndrăgit de copii.

Cu pălăria roşie şi paltonul lui albastru, ursuleţul Paddington este un personaj cult al literaturii britanice pentru copii încă din anii 1950.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ursuleți dezinfectați. Noi, erau prea scumpi, jenant.