G4Media.ro

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de ani,…

sursa foto: captura video

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de ani, îşi va reduce programul de lucru

Revenit la atribuţiile sale oficiale după un concediu medical de aproape două luni, regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de ani, îşi va reduce programul de lucru pentru ca acesta să ţină cont de vârsta sa înaintată, a anunţat luni Palatul Regal din Oslo, informează AFP, preluată de Agerpres.

Cu o sănătate fragilă, regele Harald al V-lea, cel mai vârstnic suveran în exerciţiu din Europa, a contractat o infecţie la sfârşitul lunii februarie în timpul unei vacanţe private pe insula Langkawi din Malaezia.

Monarhul a trebuit să fie repatriat cu un avion medical în Norvegia, unde medicii i-au montat un stimulator cardiac permanent după cel temporar pe care îl primise în Malaezia.

„Majestatea Sa este bucuros că a revenit în ţară şi că şi-a reluat atribuţiile oficiale”, a anunţat Palatul Regal din Oslo într-un comunicat de presă.

„Regele va realiza anumite ajustări la programul său de lucru din viitor pentru ca acesta să ţină cont de vârsta sa înaintată”, precizează acelaşi comunicat, care evocă „o reducere permanentă a numărului şi a naturii activităţilor suveranului”.

Aflat pe tronul Norvegiei din 1991, regele Harald al V-lea s-a confruntat cu tot mai multe probleme de sănătate în ultimii ani, dar a exclus posibilitatea de a abdica.

În absenţa lui, prinţul moştenitor Haakon, în vârstă de 50 de ani, asigură funcţia de regent.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...