G4Media.ro

Regatul Unit a încheiat contracte pentru încă 90 de milioane de doze…

Regatul Unit a încheiat contracte pentru încă 90 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus/ Guvernul britanic are acum acces securizat la trei vaccinuri împotriva COVID-19

Guvernul britanic a anunţat luni un contract pentru 90 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus de două tipuri în curs de dezvoltare – 30 de milioane de la BioNTech/Pfizer (Germania/SUA), respectiv 60 de milioane de la Valneva (Franţa), informează AFP, preluată de Agerpres.

În plus faţă de cantitatea contractată, Valneva oferă o opţiune pentru încă 40 de milioane de doze.

Acordurile respective se adaugă celui cu grupul britanic AstraZeneca, pentru 100 de milioane de doze de vaccin dezvoltat la Universitatea Oxford, considerat – potrivit AFP – unul din cele mai promiţătoare din lume.

Cantităţile depăşesc necesarul pentru populaţia de 66 de milioane a Regatului Unit, dar nu se ştie încă dacă vaccinurile vor fi eficiente, iar în caz de succes, de câte doze va fi nevoie pentru fiecare persoană.

”Guvernul are acum acces securizat la trei vaccinuri împotriva COVID-19, dezvoltate aici şi în lume, ceea ce dă Regatului Unit toate şansele de a dispune cât mai curând de un vaccin sigur şi eficient”, subliniază comunicatul oficial al executivului condus de premierul Boris Johnson.

După criticile pentru modul în care a gestionat criza coronavirusului, care a provocat până acum în Regatul Unit 45.000 de decese, cabinetul Johnson a anunţat în aprilie înfiinţarea unui grup de lucru pentru accelerarea eforturilor de creare şi producţie a unui vaccin.

Ministrul întreprinderilor, Alok Sharma, a declarat că ”noul parteneriat cu aceste companii farmaceutice va permite Regatului Unit să aibă cele mai mari şanse posibile de a obţine un vaccin care să îi protejeze pe cei mai expuşi”.

Guvernul britanic a înfiinţat şi un registru pentru voluntarii dispuşi să participe la testarea vaccinurilor, sperând să găsească 500.000 de doritori până în octombrie.

Cu AstraZeneca există şi un acord pentru un tratament cu anticorpi pentru cei care nu vor putea fi vaccinaţi, cum ar fi pacienţii cu cancer sau cu imunodeficienţe.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Romania doarme.

  • Românii nu dorm. Circulă pe la terase să împrăștie boala uniform, să ajungă la toți. Ce-ai vrea să facă România cu resursele financiare pe care le are? Ăștia aici au spânzurat peste 150 de miliarde, printre altele și pe vaccinuri care s-ar putea să nu meargă.

   E prima dată în 50 de ani când există un motiv serios pentru ca populația să participe la un efort colectiv, nu doar să ceară reprezentare și administrarea banilor puși la comun. Dacă nu ne putem mobiliza pentru o urgență temporară, nici măcar la nivel de autocontrol, le dăm dreptate colectiviștilor care cred că Poporul Român nu poate fi condus decât prin centralism de sus în jos, adică cu autoritarism, abuzuri și inegalitate în fața legii. Cu cât urlăm mai tare că suntem liberi să facem ce ne taie capul, sfidând logica și bunul simț, cu atât omorâm mai tare libertatea noastră viitoare.

   România nu poate face mult mai mult decât a făcut deja, dar românii ar trebui să se întrebe la fiecare pas dacă ceea ce fac e rațional și necesar.

   https://www.picclickimg.com/d/l400/pict/332809687182_/Original-WW2-Poster-War-WWII-1943-IS-YOUR.jpg

  • Prost esti, doamne. Johnson baga bani in economia lui. Ca le iese sau nu vaccin, a dat lefuri la el in tara, care mai departe se transforma in cheltuieli inutile (frizerii, restaurante, sparanghelii, disneylanduri) la el in tara.

   Daca Orban ar fi atat de imbecil, incat sa plateasca vaccinul inca-inexistent, ar sponsoriza cheltuieli inutile in Anglia. Nici macar PNL nu sunt asa ticalosi.

   De cand cu brexitul, britanicilor nu mai trebuie sa le platim tribut, pesches, FREGATE RUGINITE etc.

 2. Astia si trump,doar pentru ei,aici vedem catacterul conducatorilor si al celor care i-au votat. Egoistilor!!!

  • Ionut, tu ratoieste-te la guvernul tau sa faca la fel, nu tipa la altii pentru ca au facut deja!
   Cu aceasta ocazie guvernul UK va proteja ci cele cateva sute de mii de migranti romani, de care pe guvernul tau USL il doare in cot!
   Tarile destepte stiu sa atrage oameni destepti . SI sa ii protejeze.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.