G4Media.ro

Referendum pe justiție. Orban: O somez public pe Viorica Vasilica Dăncilă să…

Referendum pe justiție. Orban: O somez public pe Viorica Vasilica Dăncilă să nu accepte proiectul de Ordonanță în forma în care este înaintat spre Guvern

Liderul PNL, Ludovic Orban, îi cere premierului Viorica Dăncilă ca Executivul pe care îl conduce să nu adopte o ordonanță de urgență care să afecteze buna desfășurare a referendumului pentru justiție, declanșat de președintele Klaus Iohannis.

Printre altele, în declarațiile făcute joi la Brăila, Orban trimite la scenariul împiedicării șefului statului de a se implica în campania pentru referendum, dar și la modul în care va decurge monitorizarea prezenței la vot în timp real, atât la alegerile europarlamentare, cât și la referendum.

„O somez public, repet, pe persoana care exercită formal funcția de prim-ministru, pentru că probabil în realitate 90% din deciziile pe care le ia nu îi aparțin și sunt ordine primate de la Dragnea sau și mai rău, de la Vâlcov, să nu intre în capcana pregătită de planificatorii ticăloși ai PSD-ului și să nu adopte aceste modificări prin Ordonanțe de Urgență, să ceară o consultare cu toate partidele implicate în procesul electoral pentru a stabili forma finală a textului Ordonanței de Urgență”, arată, printre altele, Ludovic Orban.

Principalele declarații făcute, joi, de Ludovic Orban, la Brăila:

 • Primul subiect este legat de proiectul de Ordonanță pregătit de PSD împreună cu președintele pus de PSD la Autoritatea Electorală Permanentă, Ordonanță care are ca obiectiv modificarea legislației electorale, în special în ceea ce privește referendumul.
 • O somez public pe Viorica Vasilica Dăncilă să nu accepte proiectul de Ordonanță în forma în care este înaintat spre Guvern, să modifice câteva prevederi, care sunt extrem de grave, care încalcă prevederile constituționale, încalcă principiile democrației și calcă în picioare drepturile fundamentale ale românilor.
 • Prima solicitare este de a elimina articolul care interzice autorităților publice, repet autorităților publice să se implice în campania pentru referendum.
 • Această prevedere este introdusă în mod deliberat pentru a nu permite Președintelui României să se implice în campanie la referendum, iar motivarea penibilă care este furnizată de inițiatori în cuprinsul expunerii de motive este legată de un punct de vedere al Comisiei de la Veneția, care într-adevăr face o referire la interdicție, dar folosește sintagma Autorităților Administrației Publice, care sunt implicate în organizarea referendumului, adică referirea Comisiei de la Veneția este legată strict de Guvern, iar sintagma Autoritățile Publice se referă la toate autoritățile publice din România, inclusiv la Președinte.
 • PSD încearcă să-l cenzureze pe Președintele României. Vă dați seama dacă ei au în cap o asemenea prostie, să-și imagineze că pot să cenzureze Președintele României, care este inițiatorul acestui referendum și care are dreptul constituțional de a fi implicat în acest referendum pe care l-a inițiat, cam cum gândesc acești indivizi despre libertatea de exprimare a fiecărui cetățean român, a fiecărui jurnalist din România.
 • PSD nu dă nici două cepe degerate pe acest drept fundamental, pe libertatea de exprimare și arată că dacă încearcă să îl cenzureze pe Președintele României pe perioada campaniei pentru referendum, sunt gata și sunt în stare să cenzureze pe orice cetățean român privitor la orice fel de problemă din societatea românească.
 • A doua prevedere care este, de asemenea, gravă, este modificarea cvorumului la referendum prin introducerea acestui cvorum a cetățenilor români cu domiciliul în străinătate.
 • Și aici, vă spun clar, că această prevedere neconstituțională pentru că există  decizie la CCR din 2013, care spune foarte clar că este neconstituțională. Orice modificare, care se adoptă cu mai puțin de un an înainte de un referendum.
 • Este o decizie a CCR dată în 2013. Înțelegem care este de fapt miza pentru că PSD este disperat să împiedice cu orice preț exprimarea cetățenilor la referendumul convocat de Președinte.
 • Întrebările puse de Președinte fiind întrebări la care, cel puțin în toate studiile noastre, susținerea pentru referendumul inițiat de Președinte este de peste 90% din populația României, adică 93% din populația României susține interzicerea amnistierii și grațierii a faptelor de corupție și 92% susține interzicerea de a reglementa prin OUG în domeniul justiției.
 • Într-un fel este normal pentru că de când au venit la putere, în orice Ședință de Guvern există riscul să se mai emită o OUG, care să calce în picioare independența justiției, să nu pună în conflict cu Uniunea Europeană, să calce în picioare principiile și valorile care stau la baza statului de drept, prevăzute în articolul 2 din Tratatul Uniunii Europene și de asemenea, să încalce liberul acces al cetățeanului și să încerce să politizeze, practic, toate structurile justiției.
 • O a treia prevedere, care este introdusă în mod parșiv în cuprinsul proiectului de Ordonanță este legată de introducerea unei proceduri complet stupide, conform căreia președintele fiecărei secții de votare trebuie să-i întrebe pe cetățeni dacă votează și la referendum și la europarlamentare.
 • Este clar că în condițiile în care președinții secțiilor de votare sunt desemnați cu o posibilă implicare a AEP-ului, care este condus de un taliban PSD-ist, este posibil ca mulți președinți de secții de votare, care mulți dintre ei, probabil ocupă și funcții publice sau sunt în magistratură deși cei mai mulți, știți cel mai bine, mai ales în urbanul mic și în rural, sunt oameni cu studii juridice sau cu studii superioare care sunt mulți angajați în sectorul public și asupra cărora se pot exercita presiuni și este clară tentativa PSD ca prin intermediul președinților de secții de votare pe care îi controlează, să inhibe votul cetățenilor la referendum prin introducerea unei proceduri aberante. Omul când vine la secția de votare trebuie să  ceară, buletin de vot pentru europarlamentare, buletin de vot pentru referendum.
 • În momentul în care președintele secției de votare pune întrebarea, practic este clar că această întrebare poate fi pusă într-un asemenea mod în care poate să-l determine pe cetățean să nu ia buletin de vot la referendum.

Sursa foto: INQUAM_George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. Orban cu somatul precum Gabriela cu raportatul.
  Penelistii ăștia…..

 2. Cand „vorbeste” Orban, articolul nu strange nici 1000 de vizualizari, daca se baseste Dragnea, se strang sutele de mii de vizualizari. Ce natie de cretini…Nu ma intelegeti gresit, Orban nu merita nici alea 1000 de vizulizari.

  • Așa trag postacii penali ai mafiei PSD-ALDE la bășinile oricui, ca alin, cu”sutele de mii de vizualizări”. Asta pentru că au creierele amenajate să funcționeze pe principiul biomasei, așa produc ei „ideile”, „opiniile diferite” sau „argumentele”.

  • @bad, este tocmai invers, postacii ca tine, antipsd, „trag” la subiectele despre Dragnea ca mustele la cacat. Voi sunteti platiti ca sa-l injurati pe Dragnea pe toate canalele media si cu orice ocazie. Voi faceti acel trafic de ordinul zecilor (sutelor) de mii de vizualizari iar despre argumente, acest cuvant nu este pe intelesul vostru, animale ca voi nu stiu sa poarte o discutie argumentata sau sa aiba o idee, voi stiti doar sa injurati, ca liderii vostrii de partid, m#!€ PSD si crestem in sondaje. Tac-Pac.

  • Ahahahahahaa, cât de bou e!!!!
   De ce e trolul alin bou?
   Il compară pe „suflețelul” lui Dragnea cu un căcat. Dobitcul de trol al mafiei zice așa: „postacii” ca el „trag” la subiectele despre Dragnea ca mustele la cacat”.
   De ce alin e postac? „Argument”, că tot vrea:
   Postac=care postează. Asta fac trolii mafiei PSD-ALDE, ca alin. Se vede cine postează și cine răspunde. Doar ei, postacii penali, nu-și dau seama, pentru că sunt idioți și cred că și alții sunt la fel ca ei. Asta cu ‘ ba tu” e de grădiniță.
   De ce e trolul alin cretin? Pentru că spune:
   „toate canalele media” îl „înjură” pe stăpânul lui, Dragnea. Care „toate*? Latrinele? Guiță? Labe1? Haznalele luju, dcnews, evz?
   De ce e trolul alin „invers”, el, de fapt?
   Pentru că el, jigodia mincinoasă care schelălăie „voi știți doar să înjurați” se exprimă cam așa ” Rahat puturos” într-o postare în care susține pe cine, oare cine? Ați ghicit, Dragnea. Că nu, el nu, javra ipocrită, nu trage ca „musca la cacat” când vede pe Dragnea și nu scrie „mii dr postări” când ” se bese” ala, cum se exprimă el. Doar sute.
   Cam așa „stiu sa poarte o discutie argumentata” sau „sa aiba o idee” gen „natie de cretini” niste „animale ca voi” cum îi descrie idiotul pe postacii mafiei PSD-ALDE din rândul cărora face parte.

 3. Toate deciziile sunt OK.
  Odată decis ceva trebuie să rămână în picioare, nu modificat în funcție de interesul unui partid.
  Legile trebuie sa fie in interesul poporului, nu pentru partid.

 4. Orban e o relicva a unei epoci apuse, la rand cu Dragnea si Iliescu.

  Trebuie sa votam partide noi, daca vrem sa schimbam tara asta mizerabila.

  • Ia luminează-ne, golanule, cu cine ar trebui să votăm? Dacă partidele tinere sunt reprezentate de derbedei că tine ce pugilesc prin parcuri, mai bine rămân la vechea dragoste.

  • Oricum, e mai bun decat Rares Bogdan.

  • Ce se mai hrănește mafia din povestea asta: PNL=PSD, USR=golani, totul e „aceeași mizerie” așa că rămânem la „vechea dragoste” care „oricum, e mai bun”.

 5. 1. Cred ca intrebarile puse de iohannis la referendum trebuiau sa treaca testul de constitutionalitate. Putea sa faca asta chiar iohannis pentru ca s-a obisnuit sa tot atace legi la CCR.
  2. Sa nu uitam vreodata ca iohannis l-a pus si mentinut in functie pe tortionarul augustin lazar.

  • 1. L-au trecut.
   2.Cei care știau că Lazăr e „torționar”, n-au spus nimic nici când „Iohannis l-a pus” nici tot timpul cât „l-a menținut”. Înseamnă că au ascuns adevărul. Cei care ascund adevărul sunt mincinoși. Iar mincinoșii spun minciuni. Deci asta cu „torționarul” e o minciună pentru că este spusă de mincinoși.

 6. Tot ataca PSD-ul,de ce nu spune ce vrea el sa faca?pt ca nu vrea sa faca nimic,doar sa stea de 6 cat timp ne fura strainii,idem si pt celelalte partide din opozitie.ponta ar f…o si pe masa numai sa ajunga dn nou la ciolan,mai ales ca acuma-i aparat de statul paralel

  • De aici înțelegem că:
   1. Până acum, fie „străinii” nu ne-au „furat” deloc pentru că a stat PSD de pândă sau ne-au *furat* și până acum, deci înseamnă că PSD a stat și el „de 6” să ne „fure străinii”.
   Dacă nu ne-au „furat străinii” înseamnă că suntem bogați. Sau nu suntem și atunci înseamnă că ne-a „furat” altcineva? Cine? Ar trebui să știe cine ne-a păzit vreo 25 de ani din ultimii 30 și vrea să ne păzească în continuare.
   Concluzia: ori suntem bogați ori PSD-ul știe sigur cine ne-a furat.
   2. Dacă ponta e „aparat” de „statul paralel” „acum” inseamnă că înainte nu era. Atunci, „statul paralel” înseamnă că „apăra” pe altcineva pe care acum nu mai „apară”. Întrebarea e, pe cine? Păi, ori pe hastagisti ori pe pesedisti, că alții nu mai îs. Dacă îi „apăra* pe hastagisti și acum nu-i mai „apără” înseamnă că hastagistii nu sunt cu „statul paralel”. Deci sunt buni acum sau dacă ei au rămas răi înseamnă că „statul paralel” e bun. Deci e bine si că-l „apara” pe ponta.
   Iar dacă „statul paralel” n-a avut niciodată treabă cu hastagistii înseamnă că a avut cu pesedistii.
   Concluzia: hastagul e bun sau, dacă nu, înseamnă că „statul paralel” e bun iar dacă amândouă sunt rele, rezultă că pesedeul a avut o treabă cu „statul paralel”.

 7. Subscriu la cele spuse de Bad@ in totalitate!

 8. Ce e rău, sau imoral în întrebările propuse la referendum?
  Ce vă împiedică să răspundeți cu da ?

 9. Eu nu inteleg ceva? Cei care nu veti vota la acest referendum, ce vreti de fapt? Sa fie amnistie si grațiere? Sa se dea ordonanțe asa cum vrea mușchii unora,nu conteaza ce coloratura politica ar avea aceștia? Pentru ca aici e vorba despre niste principii, nu de ales președintele…Asa nu au votat destui nici dată trecuta,la referendumul pentru familia,pentru ca nu-i asa? Era vorba de Dragnea..Să fim serioși..Dacă sa fim creștini inseamna sa urmam linia partidului,sau sa fim in ton cu lumea asa-zis modernă,atunci..asta e,ne meritam soarta..

 10. Sica Mandilina ce mai astepti , depune o plangere penala impotriva doamnei Dancila pentru inalta tradare , asa cum ai mai facut .

 11. Mai bine ne canti ceva, trubadurule…poate la flaut

 12. Cine e și acest domn Orban? Cum îndrăznește să comande guvernului? Va avea grijă de el Excelenta domniei sale domnul Dragnea.

  • Ia uite-i, trolii, ca gândacii de bucătărie, ies unul după altul, in frunte cu libarca borțoasă A310 care se pregătește să mai eclozeze o tură.

 13. Bai Bad@, minte scurta, pai cum de mai face FBI-ul intelegeri cu infractorii care au si mintit, au si furat si cine stie ce alte rele au facut pentru a ajunge la capii retelelor. Pe de alta parte, ca prietenul tau de tortionariat augustin lazar a facut parte din comisia de la Aiud in ’85 poti sa iti dai si tu seama daca mai 1 neuron bun. Zic prietenul tau de tortinariat, pentru ca, tu acum tortionezi prin scris, daca maine vin neosecuristii la putere, ceea ce este posibil, probabil te vor pune sa torturezi pe bune.

  • E adevăr că până și muta vorbește dacă se uită mult la ce n-are treabă cu prefectura. La fel și postacul ăsta penal care și-a găsit o altă fantoșă: își zice acuma Costi dar îl trădează felul în care scrie, greșelile pe care le face și cuvintele folosite. Alea puține, de le-a învățat la școala de troli a mafiei PSD-ALDE gen ”neuron” sau ”neo”. E ca ăia micii care închid ochii și zic că s-au ascuns: crede că nu-și dă seama nimeni că emană aceeași putoare de jagardea infectă care”tortioneaza prin scris” cum spune ”el insuți” analfabetul care inventează cuvinte ce nu exista în limba română, după ce că p-alelalte le ”tortureaza” grav.
   Tot o ține langa ca un imbecil cu ”comisia de la Aiud”. I-au susurat-o la ureche mercenarii de la haznaua luju, fătați de turnătorul la securitate și ”prietenul de torționariat” Dan Voiculescu. Ăia de folosesc metode d-astea ”neosecuriste” pe care le-au învățat de la mentorii lor ”torționarii” și care sunt deja ”la putere”. Cum a dovedit-o în atâtea rânduri, trolul e atât de cretin încât probabil că n-o să treacă în viața lui pe lângă Aiud de frică să nu devină și el ”torționar”, la fel cum nu calcă pe linia de tramvai ca să nu se curenteze. Cam aia e și legătura lui Lazăr cu ”tortionariatul”. Nici nu le pasă mafioților că a fost ăla sau nu ”torționar”, vor să-l pedepsească pentru că nu a slujit Mafia și că le-a pus ”bețe în roate”, asta e problema. Retardatul ăsta de trol zice că e în filme cu ”FBI” dar îi demască, pentru că e bou, tocmai pe stăpânii lui ”infractorii care au si mintit, au si furat si cine stie ce alte rele au facut”. Mai mult, se arată, imbecilul, de acord cu metodele alea de le numea ”abuzuri”, ale procurorilor, folosite ”pentru a ajunge la capii retelelor”. Adică, vrea să spună, la făptașii din Mafia PSD-ALDE care au fost condamnați precum varanul interlop Dan Voiculescu.

 14. Puteți să înjurați până va dori fălcile dar daca se va vota ceva ce-l oftica pe mandolina nu mă bucură! Cine accepta un asemenea șef să fie sănătos?

 15. Ar fi miisto sa ma intrebe pe mine daca vreau doua buletine de vot sau unul pentruca atunci voi cere trei adica si cel pentru raspunsul la intrebarea daca il vreti pe Dragnea in zeghe.
  PS Cred insa ca este o idee buna de rotogolit. 🙂