G4Media.ro

Redactorul-șef al Novaya Gazeta, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Dmitri Muratov,…

Sursa foto: Facebook / Новая Газета (Novaya Gazeta)

Redactorul-șef al Novaya Gazeta, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Dmitri Muratov, diagnosticat cu arsuri la nivelul ochilor și conjunctivită, după ce a fost atacat joi într-un tren din Moscova

Redactorul-șef al Novaya Gazeta, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Dmitri Muratov, a fost diagnosticat cu arsuri la nivelul ochilor și conjunctivită după ce a fost atacat joi, într-un tren din gara Kazanski din Moscova, relatează redacția condusă de Muratov.

„Au turnat vopsea de ulei cu acetonă în compartiment. Ochii ard teribil. Trenul Moscova-Samara. Miros uleios în tot vagonul. Plecarea a fost deja întârziată cu 30 de minute. Voi încerca să mă spăl. A strigat: «Muratov, în cinstea ta pentru băieții noștri»”, a spus Muratov imediat după incident.

Ministerul Afacerilor Interne din Rusia a anunțat că poliția caută doi bărbați care l-au stropit pe Dmitri Muratov cu vopsea în tren, potrivit TASS.

Responsabilitatea pentru atacul asupra lui Dmitri Muratov în tren a fost revendicată de creatorii canalului de Telegram „Soyuz Z paratroopers”. Seara, au apărut noi imagini din gară, în care redactorul-șef al Novaya Gazeta a fost stropit cu vopsea roșie.

„Așa cum am promis, în viitorul apropiat, veteranii noștri le vor reaminti «marilor patrioți» că vărsarea sângelui fiilor noștri glorioși nu va rămâne fără răspuns. Voi, gunoaielor, vedeți cum au venit cu «tragedia de la Bucea» și în același timp susțineți această minciună, dar nu observați cum li se taie gâtul băieților noștri! Vom veni la fiecare dintre voi, așteptați!!!”, se arată în comunicat .

Novaya Gazeta și-a suspendat activitățile , oprind editarea ziarului, actualizând site-ul și rețelele sociale pe 28 martie 2022, după ce a primit un al doilea avertisment din partea agenției pentru reglementarea telecomunicații din Rusia, Roskomnadzor.

Rapoartele despre un dezastru umanitar în Bucea au început să apară pe 3 aprilie 2022.

Canalul Telegram ” Soyuz Z paratroopers ” se poziționează ca o „comunitate în memoria lui Pavel Iakovlevici Popovskikh”, fostul șef al Organizației Publice Interregionale a Veteranilor Forțelor Aeropurtate și a Forțelor Speciale, potrivit Novaya Gazeta. În perioada 1998-2006, Popovskikh a fost acuzat în cazul uciderii lui Dmitri Kholodov, un jurnalist de la Moskovsky Komsomolets. Ulterior, a fost achitat.

Comunicatul despre atacul asupra lui Muratov a fost ulterior eliminat de pe canalul de Telegram „Soyuz Z paratroopers”.

Sursa foto: Facebook / Новая Газета (Novaya Gazeta)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Rusia este un stat terorist .. Bin Laden si Hitler erau copii pe langa putler..