G4Media.ro

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, crede că politica celor trei scenarii, aplicată școlilor,…

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, crede că politica celor trei scenarii, aplicată școlilor, este “corectă” și pune în context electoral discuția despre redeschiderea unităților de învățământ

Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, fost ministru al Educației, a luat poziție, joi, în discuțiile privind situația școlilor închise din cauza pandemiei Covid-19. El apreciază, într-un comunicat de presă, că deciziile adoptate de ministerele Sănătății și al Educației sunt “corecte” și pune discuțiile privind posibila redeschidere a școlilor în context electoral, făcând trimitere la politicienii și partidele care cer reluarea cursurilor în sistem clasic.

Remus Pricopie apreciază că măsurile ce impun școala online acolo unde există o rată mare de infectare cu SARS-CoV-2 “sunt corecte”. În acest sens, el afirmă, fără să menționeze datele și cercetările pe care își bazează afirmațiile – așa cum se întâmplă, de altfel, și în cazul deciziilor și aprecierilor făcute de diverse autorități pe această temă – că ar exista “un risc crescut de contaminare” în cazul cursurilor clasice.

El face, doar, trimitere la transportul elevilor, profesorilor și părinților către școală și la faptul că “e bine cunoscut faptul” că minorii nu ar respecta măsurile de prevenție. Remus Pricopie deduce, tot fără a prezenta date sau studii de specialitate care să-i susțină afirmațiile, că “menținerea școlilor deschise în comunitățile afectate de pandemie contribuie la escaladarea problemelor de sănătate publică, nu la reducerea lor, iar alternativa școlii online este singura rațională.”

Rectorul SNSPA contrazice, astfel, studii și practici aplicate în alte țări europene. Dar el apreciază că o comparație cu acestea ar fi utilă, numai dacă se ține cont și de faptul că, acolo, rata de incidență ar fi mai mare ca în România și chiar și acolo s-ar discuta trecerea în online.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Mai intai sa-mi zica ce-a inteles din Morgenthau si pe urma -i dau voie sa vorbeasca. 🙂

  2. ce studii europene???…1. condițiile din EU (germania, franta) nu sunt similare cu cele de la noi, nici în scoli și nici din alte puncte de vedere. 2. Există un interes economic de a tine cat de cat economia pe picioare si a scăpa de faptul de a plăti părintii pt că stau cu copiii acasă…3. cum drk explicați voi că virusul asta nu s-ar raspândi în mod egal la toată lumea, simptomele/efectele sunt diferite însă asta nu inseamnă că cei mici nu poartă virusul…să vad si eu un studiu care zice că numai adultii poartă virusul.

  3. S-a dus de mult credibilitatea scolii asteia!
    Lasa-ne , neica! Bati campii!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.