G4Media.ro

Recorder pune presiune pe Marcel Ciolacu sa modifice legea partidelor și să…

Foto: InquamPhotos / George Călin

Recorder pune presiune pe Marcel Ciolacu sa modifice legea partidelor și să pună plafon pentru banii alocați presei. ”I-am smuls lui Ciolacu două promisiuni”

Publicația Recorder pune presiune pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, să modifice legea finanțării partidelor astfel încât să existe un plafon pentru banii ce pot fi cheltuiți de partide pentru promovare în presă.

Recorder a postat un clip pe youtube în care Marcel Ciolacu spune că ”ar fi bună o intervenție pe legea finanțării partidelor, să venim cu o reglementare: ce sumă avem voie. Nu am nici o problemă și o să merg în coaliție cu o propunere, exact cum se pot cheltui banii: din subvenție o sumă merge la presă, o suma la salarizări, alta la chirii, ca să fie totul într-o anvelopă, foarte clar”.

”În interviul acordat pentru investigația „Prețul tăcerii“, i-am smuls lui Marcel Ciolacu două promisiuni: plafon pentru banii din subvenții alocați trusturilor media și transparentizarea tuturor contractelor pe care PSD le-a avut cu presa”, arată Recorder într-un text care însoțește postare pe Youtube.

”E datoria noastră, a tuturor, să-i presăm pe politicieni să-și țină promisiunile. Așa că vă îndemnăm să postați acest video pe paginile de socializare ale lui Marcel Ciolacu și ale Partidului Social Democrat”, mai arată Recorder.

Declarația lui Ciolacu a fost făcută în cadrul documentarului ”Prețul tăcerii”, în care Recorder a investigat cum cheltuie marile partide milioane de euro pentru a finanța presa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Poate secolul viitor vom vedea un pesedist care sa aibă onoare și să țină de cuvânt . Chiar daca Ciorlacu ar vrea sa se tina de cuvânt , ciuma roșie din jurul său il va aduce pe drumul lor . Al hoției și furtului necondiționat . Este gena PSD .
  Nu-i mai puțin adevărat că și ciuma galbenă și udmrul au același nărav . Cei fost comunist , lecuire la tam -taram , nu are .

 2. Vai de „cuvantul” lui nea Marcel, cand PSD nu respecta LEGEA si o Decizie DEFINITIVA a Instantei din 2020, care OBLIGA PSD sa faca publice Cheltuielile detaliate ale Banilor primiti din Subventia de stat de cei de la PSD pe anii 2016, 2017 si 2018:
  „Un grup civic din Iași anunță că a câștigat procesul cu PSD: Va trebui să ne spună cum a cheltuit banii din subvenții
  06.05.2020
  Grupul civic Reset din Iași anunță, miercuri, că a câștigat definitiv procesul cu PSD, în dosarul deschis după ce partidul a refuzat să transmită ONG-ului, în baza Legii 544/2001, situația detaliată a cheltuielilor pe 2016, 2017 și 2018 provenite din subvenții de la stat, relatează Mediafax. Conform organizației non-guvernamentale, Curtea de Apel Iași a menținut decizia de fond care i-a dat câștig de cauză. „PSD nu a catadicsit să ne răspundă, ne-a ignorat și sfidat toate apelurile, iar după ce i-am chemat în instanță, a venit cu explicații și întâmpinări fie puerile sau caraghioase (legate de calitatea procesuală sau adresa noastră de email), fie contrare legii. Așadar, ONG-ul spune că PSD trebuie să spună cum a cheltuit banii din subvenții, „fără amânări și alte tertipuri”.

  Nici azi, in 2022, PSD nu a publicat Cheltuielile DETALIATE ale banilor din SUBVENTIA de la Stat pe anii 2016, 2017, 2018!!!
  Sa nu stie cei de la RECORDER.ro despre asta?!

 3. #eugen…..dar și tu când scrii sub o mie de nickname-uri,ce te faci!???de unde mai trăiești,Monica?

 4. Evident ca pentru un privitor de „televiziuni de stiri” e absolut de neimaginat ca mai exista unii care scriu despre ce vor sau fac anchete despre politicieni tot de capul lor.

  „Nu exista asa ceva” – exact cu a zis olteanu cand a vazut girafa.

  P.S. Daca astia de la Recorder, G4Media, Europa FM sau VICE voiau sa scrie pe bani grei, erau de mult in tabara barosanilor PSD/PNL, adica a alora care varsa zeci de milioane peste presa de ani de zile, „ca sa fie bine”. Uite ce frumos a facut trecerea Digi24. Daca ai o coloana vertebrala tare ca fularul, faci pasul usor.

 5. Cred ca o subvenție de 0,5 bani pentru fiecare membru de partid care plătește cotizație este deja foarte mult. Și cred că mai merită subvenție de la statul român cei care fură mai mult. Nu mai vorbim de politicienii de la putere. Ei trebuie subvenționați cu 0,80 de bani pentru tâmpeniile pe care le votează, cu 1 leu pentru prostiile pe care le spun și cu milioane de euro pentru viața de rahat pe care o avem de 32 de ani. Merită aceste subvenții . Toți.

 6. Iti trebuie tupeu de borfas sa pui USR in aceeasi oala cu mafia USL. E deci normal sa adulezi AUR.
  Subventia publica pentru partide e buna, da o sansa celor mai noi. De ea nu au nevoie cei deja finantati de alte grupuri de interese, cum ar fi Putin. De aceea nu au nevoie sa se atinga de ea.
  Problema cu subventia e ca USL-ul a marit-o enorm si ca mafia nu respecta regulile de transparenta.

 7. În primul rând, sincere felicitări bravilor jurnaliști de la „Recorder”, presă făcută așa cum trebuie, aviz cârcotașilor, finanțată numai din donații și publicitate. Înainte de a vorbi prostii, informarea ar fi mult mai utilă. Se va ține marsel aurolacu de cuvânt când va învia regina Elisabeta a II-a, exact atunci! În rest, deși sunt un mare critic al politicului, neputând nimeni să mă pervertească vreodată prin vreo ofertă făcută, finanțarea partidelor de la buget este un lucru în regulă. Problema se pune în felul următor: care este suma cu care se finanțează? (nici într-un caz sumele din prezent) ce se întâmplă cu banii respectivi? Care sunt pârghiile reale de control a întrebuințării respectivilor bani? Care sunt măsurile sancționatorii în momentul în care banii respectivi sunt întrebuințați în alte scopuri decât cele stabilite strict prin lege )vezi cumpărarea presei). Finanțarea de la stat este o plasă de siguranță pentru ca partidele să nu pactizeze cu mafia, firme private, bani murdari proveniți cine știe din ce medii etc., așa cum se întâmpla anterior. Deci, concluzionând, aurolacu se va ține de cuvânt la sfântul așteaptă. Ce să zică și borfașul fiind încolțit de băieții de la Recorder…

 8. De ce trebuie presă să fie plătită de politicieni???