G4Media.ro

Record de cazuri noi în județul Sibiu. Copiii reprezintă o treime din…

Record de cazuri noi în județul Sibiu. Copiii reprezintă o treime din total

203 de copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 17 ani și 500 de adulți au determinat miercuri cel mai mare număr de cazuri pozitive înregistrate în 24 de ore, de la începutul pandemiei, în județul Sibiu, anunță Turnul Sfatului.

O treime, 28,8% dintre aceste cazuri noi, s-au depistat în rândul minorilor, se arată în datele Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.

De asemenea, în municipiul Sibiu s-a ajuns la cea mai mare rată a incidenței de la începutul pandemiei: 14,45 de cazuri active la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Tot astăzi s-a mai produs un record: cel mai mare număr de teste realizat într-un interval de 24 de ore: 1.954 teste, dintre care 307 RT-PCR și 1.647 teste rapid antigenic, unul din trei sibieni care s-au testat în ultima zi a fost depistat pozitiv.

sursa foto: Facebook / Primăria Sibiu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Apropos de mitul răspândit de negationisti, că la copii e ok, nu se îmbolnăvesc, au sistemul imunitar puternic și alte bazaconii.

  • ba sa asta e meseria ta? sa stai sa comentezi orice?!

  • te deranjeaza cand cineva remarca ceva corect?
   sa comentezi la sosocii de serviciu!

  • Ce sa remarce corect mai 010, remarca pro steste, ca de obicei.
   Ideea nu era ca astia mici nu se imbolnavesc ci ca nu fac forme grave de boala (cu exceptia unor cazuri speciale). fapt confirmat de statistica deceselor (si chiar si a internarilor).

  • Vad ca nu va convine ca n-a fost primul comentariu de la propaganda, asa cum se intampla de obicei. La ce acelea nu mai raspundeti, sunt bune pentru dvs.
   Si degeaba o dati cotita, ca asta ati spus, ca nu e nevoie sa se vaccineze copiii pentru ca ei nu se imbolnavesc, au imunitate naturala. Asta ati sustinut.

  • Draggy,toata lumea se imbolnaveste. Nu va scapa nimeni,dar nu vor fi forme severw. S-ar putea doar ceii cu comorbiditati sa ridice ceva probleme.
   Si tu il vei lua,cu nnnn…boostere

 2. Dacă citiţi în comentariile de pe Turnul Sfatului de acum o săptămână la o ştire similară ce povestesc părinţii o să aveţi explicaţia pentru „creştere”, dar mai ales cresterea de internări la pediatrie. Copiii nu sunt scutiţi de la scoala decât dacă au confirmarea bolii prin test PCR, iar test PCR nu se face decât dacă îţi internezi copilul. Aici e dilema părintelui: internează copilul chiar dacă simptomele sunt uşoare şi situaţia nu o impune dar în acest mod are scutire, sau îl ţine acasă şi rămâne cu absenţele nemotivate.

 3. Vaaai, aproape 2000 de teste. Cat au avut de muncit bietii sibieni!