G4Media.ro

ReBrain Greece: Program guvernamental pentru repatrierea ”creierelor” plecate din cauza crizei economice…

ReBrain Greece: Program guvernamental pentru repatrierea ”creierelor” plecate din cauza crizei economice și a corupției

Guvernul grec a lansat un proiect-pilot prin care subvenționează întoarcerea în țară a 500 de absolvenți de studii post-universitare care au emigrat în ultimii ani, potrivit Politico.

Proiectul vizează specialiști în domenii de înaltă calificare, cu vârsta cuprinsă între 28 și 40 de ani, și le oferă acestora acces la joburi stabile și un salariu minim brut de 3.000 de euro, din care guvernul va suporta 2.000 de euro. Companiile care participă la proiectul-pilot și sunt obligate să îi păstreze minimum un an pe cei întorși grație schemei de sprijin.

Grecia se confruntă cu o lipsă acută de specialiști în domenii precum IT, inginerie, medicină și cercetare. Pe lângă criza economică din anii 2008 – 2010, mulți dintre specialiștii de vârf din țară au emigrat din cauza corupției cronice și a lipsei unei culturi a meritocrației, potrivit presei elene.

Un alt motiv pentru fuga ”creierelor” este politica fiscală din ultimul deceniu, adică o creștere masivă a taxelor și impozitelor pentru companii și salariații cu venituri mari.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Asta in timp ce Romania cumpara scump tigaii F16, vechi de 40 de ani 😉🤪🥳

 2. Bravo lor.
  Noi nu avem bani decat de F-16 scoase din uz pentru ca grija noastra sunt pensiile speciale pentru tot felul de ofiteri de birouri gradati la apelul bocancilor.

 3. Corul bocitoarelor de pe aici e haios cateodata. Ma, deștepților, vreți sa trecem de la MiG21 la F35? Voi gândiți? Foarte bine ca ne luam F16. Trebuie sa avem piloți pregătiți și obișnuiți cu pilotat avioane americane moderne înainte de a ne muta la cele de ultima generație.

  • Cehii au cumva f 16/18/15 sau îmi scăpa mie ceva!? Vrăjeală asta cu „trecerea” e pt naivi! Pilotul trebuie sa fie antrenat dinaintea cumpărării produsului cu ceva sute ore de zbor nu mai zic ca pot fi achiziționate simulatoare sau avioane de antrenament! Noi cu f 16 la 2000/2500 ore împărțit la max 100 pe an da vreo 20/25 ani de exploatare ! Atunci vom achiziționa tot second hand f 35!

  • @IONUȚ
   TE BAZEZI DOAR PE PĂREREA SUBIECTIVĂ (INTERESATĂ) A PILOTULUI AMERICAN? GREȘIT!
   CE-I ÎMPIEDICĂ PE AMERICANI SĂ-I INSTRUIASCÂ PE EUROPENI PT. A PILOTA F-35?
   ȘI ÎNCĂ CEVA : AVIOANELE G6 SUNT PE DRUM !