G4Media.ro

Rebelii houthi din Yemen anunță că „interzic” navele israeliene, americane și britanice…

Sursa foto: NASA

Rebelii houthi din Yemen anunță că „interzic” navele israeliene, americane și britanice în Marea Roșie / Gruparea susține că a introdus „arme submarine” în atacurile sale

Rebelii Houthi au declarat că „interzic” navele sub pavilion israelian sau navele care sunt deținute integral sau parțial de entități israeliene în Marea Roșie, Golful Aden și Marea Arabiei, relatează Sky News.

Într-un comunicat al unei agenții controlate de gruparea houthi din Yemen, consultate de Reuters, grupul a mai spus că navele deținute de persoane sau entități americane sau britanice, sau care navighează sub pavilionul acestora, sunt, de asemenea, interzise.

De asemenea, operațiunile din Marea Roșie vor continua, iar Houthi caută să le intensifice, a declarat liderul grupării susținute de Iran.

Abdulmalik al-Houthi a declarat că grupul a introdus, de asemenea, „arme submarine” în atacurile sale.

„Operațiunile din Marea Roșie și Marea Arabiei, strâmtoarea Bab al-Mandeb și Golful Aden continuă, se intensifică și sunt eficiente”, a adăugat el într-un discurs televizat.

Pentru context: Rebelii Houthi, susținuți de Iran, care controlează cele mai populate regiuni din Yemen, au perturbat transportul maritim comercial în Marea Roșie în ultimele luni, forțând firmele să ia rute mai lungi în jurul Africii.

Atacurile din Marea Roșie au stârnit îngrijorarea că războiul dintre Israel și Hamas va crea și mai multă instabilitate în tot Orientul Mijlociu, deja instabil și bogat în petrol.

SUA au format o coaliție internațională pentru a proteja navigația maritimă în Marea Roșie ca răspuns la atacurile Houthi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nush de ce bat șaua sa priceapă calul ăștia din NATO. Ar trebui invadeze Iranul și se termină cu 80 % din probleme din orientul mijlociu.

  2. Conflictul din Orientul Apropiat și cel din Ucraina se susțin reciproc.

    Cât timp în Orientul Apropiat măcelul se prelungește, atrăgând atenția întregii lumi, președintele Putin înaintează nestingherit în marșul său spre Occident.

    Extremiștii se sprijină între ei. Astfel, trolii Rusiei au devenit din ce în ce mai activi în propaganda escaladării conflictului din Orientul Apropiat, pentru ca Rusia să-și atingă obiectivele în Europa și în lume.