G4Media.ro

Reactorul 1 al Centralei nucleare de la Cernavodă va fi oprit controlat…

Reactorul 1 al Centralei nucleare de la Cernavodă va fi oprit controlat timp de o noapte pentru reparații

Compania cu capital de stat Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 1 a Centralei nucleare de la Cernavodă va fi oprită în mod controlat, în noaptea de vineri spre sâmbătă (15-16 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrări de reparație.

Defecțiunea apărută la circuitul tehnologic clasic al Unității 1 și lucrările de remediere nu au impact advers asupra securității nucleare, mediului, personalului sau populației, arată Nuclearelectrica.

Lucrările sunt provocate de apariția unei defecțiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unității 1. Manevrele de reducere a puterii vor începe pe data de 16.01.2021, ora 0:00.

Oprirea controlata a Unitatii 1 CNE Cernavoda se realizeaza conform procedurilor aplicabile in astfel de situatii si este necesara pentru a permite personalului CNE Cernavoda realizarea lucrarilor de reparatie in conditii de siguranta, dat fiind faptul ca fluidul de lucru (apa demineralizata) este la temperatura si presiune ridicate, potrivit comunicatului citat. (Foto: Centrala de la Cernavodă / Nuclearelectrica)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.