G4Media.ro

Războiul cu Rusia ar mai putea dura între două şi până la…

sursa foto: Twitter/ Mihailo Podoliak

Războiul cu Rusia ar mai putea dura între două şi până la şase luni, spune un consilier prezidențial ucrainean

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a prezis că războiul cu Rusia ar mai putea dura între două şi până la şase luni, releatază Agerpres, conform dpa.

„Acesta (războiul – n.r.) s-ar putea prelungi între două şi până la şase luni”, a declarat vineri seară Podoliak într-un interviu cu portalul rus de opoziţie Medusa.

În opinia sa, unul dintre principalii factori îl reprezintă capacitatea stocurilor de armament. Un alt factor hotărâtor este felul în care dispoziţia s-ar putea schimba în Europa, Ucraina şi Rusia.

Vor avea loc negocieri de pace doar dacă situaţia pe teren se va schimba şi Rusia nu va mai avea impresia că îşi poate impune condiţiile, a mai spus el.

Podoliak a avertizat că eventuale concesii teritoriale făcute Rusiei nu vor pune capăt războiului. Unele oraşe, precum Mariupol şi, în prezent, Severodoneţk, unde au loc acum lupte aprige, pur şi simplu nu mai există, a atras el atenţia.

Consilierul prezidenţial ucrainean a estimat pierderile Rusiei la circa 80.000 de oameni până în acest moment. În această cifră sunt incluse decesele din rândul armatei regulate, al separatiştilor proruşi şi al mercenarilor din grupul Wagner.

Podoliak a spus că, după un început dezastruos pentru Moscova, cu până la 1.000 de decese pe zi, pierderile actuale ale trupelor ruse şi ucrainene sunt „comparabile”.

Recent, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat pierderile zilnice din tabăra ucraineană la 100 şi până la 500 de morţi şi răniţi.

sursa foto: Twitter/ Mihailo Podoliak

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. Nu, nimeni nu va furniza armament Ucrainei la nesfârșit, ca se termina resursele financiare.

 2. Războiul se va termina fie când resursele financiare ale Rusiei vor seca, fie cand Ucraina va colapsa economic si militar.

 3. Nu știu cum își poate imagina cineva că Rusia va câștiga pe termen lung. Cele mai mari armane și economii ale lumii au tăiat fundul sacului plin de armament deasupra Ucrainei.

  • Banii si armamentul se termina repede si Ucraina nu prea mai produce nimic.
   Singura speranța este ca encomia ruseasca sa colapseze prima.

  • Deocamdată sancțiunile occidentale au efect de bumerang si cel mai grav este ca nu au reușit sa oprească agresiunea ruseasca din Ucraina.

  • Cat despre armamentul modern trimis in Ucraina… este vorba de o bătaie de joc: 4 lansatoare MLRS? 4?
   Si alea cu raza scurta. Hmmm.

  • Postacul rus vct își postează visele.

  • Din linkul de la DOD: „the Defense Department has included four M142 High Mobility Artillery Rocket Systems, or HIMARS. „

  • Sancțiunile funcționează pe termen lung, toată lumea știe asta. Numai rușii se prefac că sancțiunile au eșuat, când magazinele rusești pun antifurt pe conservele de carne. Iar pe lângă HIMARS, americanii trimit drone înarmate și alte frumuseți, deci nu te preface că Rusia va câștiga.

  • Pe termen lung (5+ ani) Ucraina nu va mai exista in granițele actuale.

 4. Rușii ce au să ne ofere, în comparație cu Vestul? Rusia e un stat eșuat, corupt și sărac.

 5. 80.000????
  Ieri erau 30.000!
  Tot din raportarile ucrainiene.
  Tare de tot zele asta. Intr o noapte a “tocat” 50.000 de soldati rusi.
  Hartia suporta orice prostie!

  • Ce mai contează? De a nasu’ fără număr!

  • Scrie în articol, dar rusul citește ce vrea el:
   În această cifră sunt incluse decesele din rândul armatei regulate, al separatiştilor proruşi şi al mercenarilor din grupul Wagner.

  • da si morții de covid sunt incluși acolo.

 6. !Marius

  propozitia dumneavoastra este corecta daca satisface o cerinta, anume ca ceea ce numim context ( conditii) in viitor va fi similar cu prezentul!

  temen mediu inseamna 3-5 ani, termen lung peste 5 ani….or noi nu stim cum va arata lumea peste 6 luni…

  asta este marea problema a prognozelor, nu se pot fundamenta pe judecati constatative si atunci se sprijina pe judecati de valoare care sunt subiective….

  poate gresesc eu…

 7. 80 000

  80 000 de kile de cocaina a consumat Podoliak asta :)))

  • Sunt atât de pro/\sti încât se încurca in propriile minciuni.

  • Da, exagrează, cu toate astea, rușii probabil au pierdut din 2014 peste 50.000. Nu știu dacă cifrele astea așa aruncate, chiar și de soldați ruși sau ucrainieni, inclusiv civili, vă fac să vă simțiți bine, dar bănuiesc. În rest, cred că vestul a aruncat totul în jocul ăsta, vor merge până la capăt, probabil o să intrăm în crize economice, etc, doar ca să îngenunchiăm tăvălugul cu spume de votcă la gură.

  • De ce nu e în stare Rusia să înfrângă Ucraina?

  • Răbdare, Patratel.
   Nici USA/ NATO nu a cucerit Irakul in 3 luni. Le-a luat vreo 1-2 ani si irakienii erau pe barba lor, singuri.

 8. Sa dureze cat mai putin si sa fie pace.✌️✌️