G4Media.ro

Rata de vaccinare din învățământ, „adusă” la 60% prin micșorarea numărului total…

Rata de vaccinare din învățământ, „adusă” la 60% prin micșorarea numărului total de angajați. Plus cum „a reușit” Ministerul Educației să convingă să se vaccineze mai puțini angajați decât cei care s-au declarat dispuși

Numărul de angajați ai sistemului de Învățământ a fost redus „din pix”, fără nicio explicație publică, în așa fel încât rata de vaccinare să fie peste 60%, arată datele publicate de Ministerul Educației în ultimele 9 luni. Pe parcursul acestei perioade, de la începutul anului până în septembrie 2021, în sistemul național de învățământ s-au vaccinat 193.430 de angajați, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației. Numărul celor care s-au imunizat în fața virusului Sars-CoV-2 este cu 143 de persoane mai mic decât al celor care pe 1 februarie 2021 își exprimaseră deja „disponibilitatea de vaccinare”, potrivit datelor centralizate tot de Ministerul Educației.

Pe 1 februarie 2021, după o consultare în întreg sistemul de Educație, atât în sistemul preuniversitar cât și în cel universitar, ministrul Sorin Cîmpeanu semna un comunicat de presă prin care anunța că „193.573 angajați din sistemul național de învățământ (n.red. 55,36% din total) își declară disponibilitatea de vaccinare. 117.245 angajați sunt programați (sau reprogramați) din care 27.033 sunt deja vaccinați cel puțin cu prima doză până la data 1 februarie 2021”. La această prima raportare, din februarie, numărul total al angajaților era de 353.261 persoane.

Pe 9 septembrie 2021, la 8 luni de la acel moment, situația vaccinării arăta că 193.430 de persoane s-au vaccinat. Raportarea procentuală era făcută de data aceasta la un număr diferit de angajați ai sistemului național de învățământ – 317.531 de persoane.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Cimpeanu si Bode cei mai incompetenti ministri in frunte cu prea-prafuitul si mereu mahmurul Citu.

  • Domnu Ministru, nu suntem la CAP sa numărăm vitele cum e interesul….inteleg ca în învățământ e fluctuația de personal, adică suplinitorii sunt pe durata determinată, dar de la 1 septembrie sunt aproape același număr, raportezi cum iti convine, sa vedem noi ce bun manager esti….testeaza odata copii sub 12 ani si convinge profesorii sa se vaccineze, sub sanctiunea suspendarii contractului de munca…cum dracu in unele catedre e 100% și în altele maxim 50%….eu, la mine in ograda, pot face unele condiționări de bun simt si tu, mare ministru, care ai legea și puterea, nu poti impune niște măsuri decente….dacă scoala se duce pe online, distrugem viitorul multor copii…lăsați pacanelele, cîrciumile, festivalurile…scoala e cea mai importantă…chiar peste Congresele voastre obosite și masluite

  • Să vină sā suspende profesorii, să vedem pe cine conving să le ia locul! Nici online nu se vor mai face ore, că nu vor avea cu cine. Deja sunt destule catedre neocupate. Fițoşii nu vor navetă, nu vor la ţară, nu vor să predea decât în şcoli de fițe. Dar nici capabili nu prea sunt.

 2. O idee excelenta: reducem din pix si populatia Romaniei, iese procentul vaccinatzilor 80 – 90 %, toata lumea e multumita! Dupa aia stergem frumos , si scriem la loc nr total!!! Cat de greu poate fi?

  • E veche ideea. Fii atent(a) cum se raporteaza promovabilitatea la bac: de multe ori se raporteaza numarul promovatilor la numarul celor care s-au _prezentat_ la examen, nu la numarul celor care au _absolvit_ in anul respectiv. Asa se ajunge la profesori care descurajeaza activ copiii sa se prezinte la examen, doar ca sa le iasa niste numere frumoase de raportat mai departe.

   In cazul de fata variatia bazei de raportare mi se pare minora. Mai semnificativ mi se pare cat de evident e faptul ca eficienta campaniei de promovare a vaccinarii a fost fix zero.

 3. Te aștepți la orice de la tatăl plagiatorilor, protejatul dulapului care „educă România” !

 4. Vaccinare obligatorie sau afara!

  • e pacat sa nu ai creier

  • E mai bun un haştag vaxinat, analfabet funcțional, cu suflet de câine, decat un profesor cu vocație, nevaxinat, care pune suflet şi îşi iubeşte elevii. Necazul vostru e că învățământul duce lipsă de oameni. Şi că salariile din ínvățământ nu prea sunt tentante, şi nu toate muştele fac miere! Hai la catedră, dacă nu luați c o r o n a poate luați altceva, orice e posibil ín colectivitate!

  • Prefer afară. La fel ca jumătate din colegii mei de cancelarie. Ce soluție oferi pentru funcționarea școlii mai departe?

 5. nu stiu de ce sunteti atat de grei de cap. la invatamant sunt trecuti si alt tip de personal care nu lucreaza la catedra. de exemplu eu am un prieten care lucreaza la o editura a unei unitati scolare si statistic e trecut tot in aia care lucreaza in invatamant. deci pb 317k sunt cei care lucreaza la catedra efectiv!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.