G4Media.ro

Răspunsul Comisiei de la Veneția trimis președintelui CCR Valer Dorneanu. Observațiile ziaristului…

Răspunsul Comisiei de la Veneția trimis președintelui CCR Valer Dorneanu. Observațiile ziaristului Liviu Avram

Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, i-a răspuns oficial președintelui CCR, Valer Dorneanu, după ce plenul a informat pe data de 5 iunie Consiliul Europei ”cu privire la atacurile formulate în spaţiul public la adresa Curţii Constituţionale şi presiunile exercitate asupra Curții Constituționale”. Criticarea deciziilor curții constituționale este permisă, se arată în scrisoarea de răspuns publicată pe site-ul CCR, dar că ”deținătorii funcțiilor publice trebuie să se abțină în criticile lor”. ”Criticile nerespectuoase și apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curții sunt inadmisibile”, se mai arată în răspunsul lui Gianni Buquicchio.

Redăm mai jos răspunsul președintelui Comisiei de la Veneția. Vezi aici întreaga corespondență postată pe site-ul CCR

”Vă mulțumesc pentru scrisoarea din 6 iunie 2018, prin care mă informați despre presiunea exercitată asupra Curții Constituționale din România.

După cum știți, în data de 11 iunie 2018, o delegație a Comisiei de la Veneția a făcut o vizită la București și, printre altele, a discutat aceste chestiuni cu Curtea Dvs.

Aș dori să vă reamintesc că, într-un stat democratic, guvernat de statul de drept, criticarea deciziilor curții constituționale este permisă. Libertatea de exprimare este o valoare fundamentală într-un stat democratic, dar deținătorii funcțiilor publice trebuie să se abțină în criticile lor. Criticile nerespectuoase și apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curții sunt inadmisibile. Deciziile curților constituționale sunt definitive și obligatorii și trebuie să fie implementate. Această poziție importantă a Curților Constituționale vine, de asemenea, cu o înaltă responsabilitate a Curților de a adopta decizii care să fie în conformitate cu Constituția și cu principiile sale.

La cea de-a 115-a sesiune plenară (n.n. 22-23 iunie 2018), Comisia de la Veneția a discutat despre reforma judiciară din România. În considerarea urgenței acestei chestiuni, Comisia a acordat un mandat raportorilor și Biroului Comisiei pentru a pregăti o opinie preliminară în luna iulie. Opinia preliminară se va referi cu siguranță la deciziile adoptate de Curtea Dvs.

Prin scrisoarea din 20 iunie 2018, m-ați informat, de asemenea, despre o discuție dintre dl judecător Lăzăroiu și consilierul prezidențial al Președintelui României pe marginea mandatului judecătorului Lăzăroiu. Am înțeles că respectivul consilier prezidențial și-a dat demisia din această poziție, între timp.”

Observațiile ziaristului Liviu Avram, postate pe Facebook. Precizăm că scrisoarea a fost publicată în exclusivitate joi de Floriana Jucan în Q Magazine.

”- Răspunsul e mult mai „moale” decât cel din 2012, când Curtea a fost atacată cu ordonanțe de urgență de Guvernul Ponta.

– Este PERMISĂ, în general, criticarea deciziilor Curții Constituționale, ca parte a libertății de exprimare.

– Cei care dețin funcții publice trebuie să arate REȚINERE în exprimarea criticilor la adresa Curților Constituționale (deci fără ca acestea să fie interzise).

– Criticile lipsite de respect și apelurile la nerespectarea deciziilor sunt inacceptabile.

– Deciziile Curților Constituționale sunt definitive, obligatorii și trebuie implementate.

– Poziția importantă a Curților Constituționale atrage și o înaltă RESPONSABILITATE din partea acestora de a adopta decizii care să respecte Constituția și principiile acesteia. (Stranie precizare, aș remarca eu).

– Opinia preliminară a Comisiei de la Veneția privind legile Justiției, care va apărea în luna iulie, „se va referi în mod cert și la deciziile Curții Constituționale a României”. (Ohooo, această precizare este încă și mai stranie).

– Afacerea Lăzăroiu este considerată închisă de către Comisia de la Veneția, din moment ce consilierul prezidențial Simina Tănăsescu și-a prezentat demisia.

Interesant răspuns, mă întreb ce înțelege Valer Dorneanu din el. Că e de bine? Că e de rău?”, a concluzionat Liviu Avram.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. parca nu stim cum gandesc astia, ca haznaua 3.6, diseara apare mare pe burtiera cu galben, ca cei din Comisia de la Venetia il adaca dur pe Iohanis.

 2. Scaraotchi, pe unde esti ?

  • Normal ar fi sa te cheme Dracul la el si nu invers, dar ce mai e normal in ziua de azi…?!
   Doresti sa vorbesti cu Dracul in persoana, sau cu o clona de un diferit rang…?

  • Sa caut un glonz pt tine unul cu fragmentatie? Sau pleci de buna voie la Moscova sau Beograd?

  • Doar analfabeții se semneaza cu X.

 3. Nimic nu -i „straniu” in raspunsul dat lui Dorneanu !

  De fapt i se atrage atentia ca CCR este o institutie juridica si nu politica si, de asemeni, i se atrage atentia ca Comisia va avea observatii de facut pe marginea ultimelor Decizii date de CCR .

  PS. Eu cred ca i-a trasfin de tot de urechi italianul pe juzii constitutionali ai Romaniei !
  PPS. Poate ca acestora o sa le pese.

 4. Dobitocii binomisti ori nu inteleg de prosti ce sunt,ori o dau cotita ca astia au spus negru pe alba ca deciziile CCR se executa,incep iar cu pixelul albastru,ca de fapt aia vroiau sa spuna altceva,interpreteaza ei cu mintile lor mucoase de kovesisti.Cad in penibil,iar acest Liviu Avram e un limbric care scrie la fituica binomista Adevarul controlata de vanzatorul de copii(din tagma lui Iohann) Cristian Burci!

  • pudila,
   O singura replica pentru tine : ” Pasol na turbinca, ciorti” !

  • Ce-ai făct Pudilla Bleagă ?!? Ai cit din 2 în 3 rânduri ?! Partea în care cere Curți Constituționale din România să adopte ,,decizii care să respecte Constituția” ai pierdut-o.
   Știi ce înseamnă asta … ?????
   Că CaCaRecaca are valoarea unui caca !!
   Dacă trebuie să i se atragă atenția că trebuie respectată Constituția prin deciziile date, sunt sigur că și tu ești de acord că trebuie dați afară Dorneanu și celelalte 4 gunoaie, despuiați de imunități din partea grupului Infracțional PSD-ALDE și judecați !!
   Iar când deciziile CCR sunt conforme Constituției … da, trebuie respectate.
   Da, bââ ! Da, stai că mai este ! Zice Comisia că în toamnă o să facă referire și la deciziile CCR !!!!!! Asta înseamnă că au bube și buboi și-a pline de putregai.
   Ție clar, daaaa ????
   Tu și curtea ați pus barba, comisia c.o.a.e.l.e.

  • @,Putila stii ce e interesant la voi ? Ca nervii stapanului s -au transferat si asupra voastra !

   Ii e greu stapanului, i-e greu si slugii nemernice.

   Injura stapanul, injura si sluga !

   PS. Dragnea stie cel mai bine ca in momentul in care va pica, primele care or sa-l injure si or sa- l paraseasca pt un alt stapan, slugile vor fi.

   PPS. Slugile vor avea grija doar sa se ascunda. Si cel mai simplu va fi sa nu mai semneze „Pudila” ci, spre exemplu „Putila” !

   PPPS. 😉

 5. Pudila PROSTILA, nici nu ne asteptam ca tu sa ne demonstrezi Teoria lui Pitagora, dar poate te intalnesti cu Scaraoski ce frecventeaza minti ca ale tale, si sigur vei fi impacat cu Dumnezeu. Dispari de pe aici..!

 6. Ce-ai făct Pudilla Bleagă ?!? Ai cit din 2 în 3 rânduri ?! Partea în care cere Curți Constituționale din România să adopte ,,decizii care să respecte Constituția” ai pierdut-o.
  Știi ce înseamnă asta … ?????
  Că CaCaRecaca are valoarea unui caca !!
  Dacă trebuie să i se atragă atenția că trebuie respectată Constituția prin deciziile date, sunt sigur că și tu ești de acord că trebuie dați afară Dorneanu și celelalte 4 gunoaie, despuiați de imunități din partea grupului Infracțional PSD-ALDE și judecați !!
  Iar când deciziile CCR sunt conforme Constituției … da, trebuie respectate.
  Da, bââ ! Da, stai că mai este ! Zice Comisia că în toamnă o să facă referire și la deciziile CCR !!!!!! Asta înseamnă că au bube și buboi și-a pline de putregai.
  Ție clar, daaaa ????
  Tu și curtea ați pus barba, comisia c.o.a.e.l.e.

 7. 1. Liviu Avram nu face altceva decat sa desparta Scrisoarea in fraze, ca sa puteti voi TRL-istii citi si intelege. Singura observatie facuta de L.A. este cea de la final: ca s-a pus capac pe problema.

  2. Pana sa scriu eu primul mesaj nici un TFL-ist n-a stiut ce sa scrie.

  3. Din lipsa de idei, TFL-istii trec la atacul la persoana.

  4. Abia intr-un tarziu se gaseste Unul care incearca sa vada ceva ce nu exista, cum ca CCR nu ar fi respectat Constitutia.

  5. Nici un TFL-ist nu vrea sa vada ca de fapt COMISIA DE LA VENETIA (colacul lor de salvare) le-a spus negru pe alb ca kwj trebuie sa semneze revocarea lui lck.

  6. Mai vorbim in lunile urnatoare cand se vor publica rapoartele.

  PS
  „X” e mai simplu/ rapid de scris, deci am timp mai mult ca sa gandesc

  • @XYZ, cum iti spuneam deunazi : pesedacii, ca sunt stapani, ca sunt slugi, ori mai proaste precum @Pudila sau mai nemernice, asa ca tine, nu trebuiesc crezuti nici macar pt o secunda ca spun adevarul !

   Poftim exemplu : „Singura observatie facuta de LA este cea de la final : ca s-a pus capac problemei.” Doar ca omiti sa spui ca era vorba de o problema punctuala periferica ce o viza pe Simina Tanasescu si nicidecum de transarea vreunei chestiuni importante precum legile justitiei, de exemplu !

  • @XYZ, cum iti spuneam deunazi : pesedacii, ca sunt stapani, ca sunt slugi, ori mai proaste precum @Pudila sau mai nemernice, asa ca tine, nu trebuiesc crezuti nici macar pt o secunda ca spun adevarul !

   Poftim exemplu : „Singura observatie facuta de LA este cea de la final : ca s-a pus capac problemei.” Doar ca omiti sa spui ca era vorba de o problema punctuala periferica ce o viza pe Simina Tanasescu si nicidecum de transarea vreunei chestiuni importante precum legile justitiei, de exemplu !

   PS. Asteptam, nu ne grabim spre deosebire de Intaiul Penal al Tarii !

  • Băi analfabietule ,,x”
   Răspunsul Comisiei are câteva zile, vreo 3-4 zile, dar și-au dat seama că în loc de mângâiere îi dă CCRomânia un bocanc între picioare drept în biluțe de aceea CCR-ul a filtrat doar la canale media model latrine că să se poată răstălmăci lovitura luată CCR. Deja ai sesizat gestul CCR cu filtrarea, nu ? Sper că ești și tu la fel de revoltat fiind un cetățean model !??! X-ule cu tine vorbesc !
   Hai încet că văd că nu te duce capul.
   1. CCR primește răspunsul de la Comisia de la Veneția. Dorneanu, speriat dă foc scrisorii. Observă că i-a luat foc calculatorul moment în care își dă seama că scrisoarea este în format PDF. După ce stinge focul.
   2. Sună la latrine să facă traducerea în congoleza de Teleorman ca să fie pe înțelesul oricărui x, asistat sau Pudilla
   3. Apare, în sfârșit, pe pagina de internet a cur.ții misiva sexuală. Adică Veneția, bocancul, Dorneanu, locul unde i se termină coloana vertebrală. Uni zic că nu ar avea.
   4. În afară de analfa.bieți toată lumea poate citi beleata, încă fumegând.
   5. Comisia zice că deciziile CCR trebuie să țină seama de Constituție.
   6. Restul nu mai contează dar tu poți face un pic de practică poate ieși din analfa.bietism
   Ultimul punct
   Dragnea primește uniforma dungată, scapă săpunul la duș (zice el că fără să vrea dar nu-l cred) îl pătrunde o plăcere necunoscută, cere de la infermerie mai multă alifie … … …

 8. Tot ce vad pe aici sunt doar amenintari, injurii si wishfull thinking. Foarte putine idei sustinute cu argumente logice.

  Ca de obicei, se dovedeste ca unii sunt analfabeti functionali (cititi pe NET ce inseamna – nu va mai dau linkuri): am spus ca s-a pus capac la problema in ceea ce priveste situatia amenintarii judecatorului CCR, caci la punctul urmator am spus „mai vedem ce se intampla in lunile urnatoare” (subintelegand – valabil pt cei care gandesc – ca astept si eu sa vad ce spune onorata Poarta despre intreaga activitate a CCR).

  PS sunt curios de ce nu zice nimeni nimic Fata de torpila data lui kwj & lck & usr & pnl & TFL : deciziile CCR trebuie puse in practica PRONTO.

  • Decizia nr. 32 din 23 ianuarie 2018 a CCR. Îți spune ceva ????
   Nu !!! Știu !!!
   În această Decizie CCR spune că doar prin trimiterea în judecată persoana respectivă NU POATE OCUPA NICI O FUNCȚIE ÎN ADMINISTRAȚIE. NICI UNA !!!
   Ai auzit de un penal pe nume Dragnea ??? Nu numai că a fost trimis în judecată … are și 2 condamnări, UNA DEFINITIVĂ !!!!!
   Hai x-ule dute la Dragnea și împingel cu talpa bocancului bine înfiptă în spate. Fii un cetățean model !
   Deciziile CCR trebuie respectate.
   Aceasta este o decizie a CCR !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.