G4Media.ro

RAPORT Pandemia de COVID-19 a provocat cea mai mare scădere a emisiilor…

RAPORT Pandemia de COVID-19 a provocat cea mai mare scădere a emisiilor de gaze cu efect de seră în SUA

Emisiile de gaze cu efect de seră au scăzut cu 10,3% în 2020 în Statele Unite, cea mai mare scădere înregistrată după cel de-al Doilea Război Mondial, în condiţiile în care pandemia de coronavirus a încetinit economia, potrivit unui raport publicat marţi de Rhodium Group, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Consecinţele economice din cauza răspândirii necontrolate a noului coronavirus – mai ales în sectoare precum transport, energie electrică şi industrie – au avut ca rezultat o scădere mai mare a emisiilor decât în timpul recesiunii din 2009, când emisiile au scăzut cu 6,3%.

Scăderea înregistrată arată că Statele Unite vor depăşi angajamentul luat în baza acordului climatic de la Copenhaga de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 17% sub nivelul din 2005 până în 2020.

Emisiile vor scădea de fapt cu 21,5% comparativ cu 2005.

Autorii raportului au avertizat însă că scăderea nu ar trebui să fie văzută ca o garanţie a faptului că Statele Unite îşi vor putea îndeplini un angajament mai ambiţios luat în baza acordului climatic de la Paris de a reduce emisiile cu 28% sub nivelul din 2005 până în 2025.

„Odată cu distribuţia vaccinurilor împotriva COVID-19, ne aşteptăm la o reluare a activităţii economice în 2021, însă fără modificări structurale semnificative în intensitatea carbonului în economia SUA, emisiile vor creşte probabil din nou”, se mai arată în raport.

Cea mai mare reducere a emisiilor s-a înregistrat în sectorul transporturilor, care a înregistrat o scădere bruscă a emisiilor cu 14,7% faţă de nivelurile din 2019 în condiţiile reducerii călătoriilor, în special la începutul pandemiei în martie anul trecut, se arată în raport.

O scădere semnificativă a emisiilor cu efect de seră s-a înregistrat şi în cazul centralelor electrice – o scădere cu 10,3% sub nivelul din 2019 – determinată de reducerea activităţii centralelor pe bază de cărbune şi o scădere generală a cererii de energie electrică ca urmare a consecinţelor economice cauzate de pandemie, se mai arată în document.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Nu-i nimic, o sa vina domnul Cranganu sa ne explice cum sta treaba….

    • Nu are nevoie să vină el la tine. Dacă vrei să pricepi de ce în usa scad emisiei în mod real și în ciuda ieșirii din acordul de la paris, timp în care în europa nu se misca in jos mai deloc, îi gasesti articolele pe contributors.
      Te-ai intrebat vreodata Oare de ce us e leading force in tehnologii noi – tesla vine de acolo de ex?! Si asta fara green policies down the throat all day long!

  2. pai undei Greta Garbo aia sa jubileze ??? vestile bune nu sint luate in seama de verzi si copchi ….la ei totu e negru…

  3. Mai sa fie ce ”coincidenta” , cand avea planeta nevoie de o ”resetare” a nivelul de carbon apare si covrig1984 dom’le…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.