G4Media.ro

Raport INSP: În Argeș, Brașov, Dâmbovița și Galați s-au înregistrat în ultimele…

Raport INSP: În Argeș, Brașov, Dâmbovița și Galați s-au înregistrat în ultimele două săptămâni peste 100 de noi cazuri la 100.000 de locuitori / În șapte zile, în România au fost depistate 5191 de infectări, un record de la debutul epidemiei

Un număr de 5191 de noi cazuri de coronavirus au fost depistate în România săptămâna trecută, ceea ce reprezintă un record de la debutul epidemiei. Cele mai multe infectări au fost înregistrate în județele Argeș, Brașov, Dâmbovița și Galați, unde au fost raportate peste 100 de cazuri la 100.000 de locuitori, în două săptămâni, potrivit raportului săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

De asemenea, în județele Buzău, Gorj, Vrancea, Prahova, București, Ialomița, Mehedinți, Olt și Brăila au fost înregistrate peste 50 de cazuri la 100.000 de locuitori, în ultimele două săptămâni.

Potrivit raportului, numărul de reproducție a virusului a oscilat, în primele două săptămâni ale lunii iulie, între 1.07 și 1.19, valori similare cu finalul lunii martie.

În total, în săptămâna 13-19 iulie, la nivelul țării au fost depistate 5191 de noi cazuri de coronavirus, cele mai multe de la izbucnirea epidemiei. De altfel, de la începutul lunii iunie, evoluția săptămânală a cazurilor noi este ascendentă, cu un salt semnificativ din 6 iulie.

Sursa: INSP

Principalele concluzii ale INSP în legătură cu evoluția epidemiei de coronavirus în România până la 19 iulie sunt următoarele:

– În săptămâna 13 – 19 iulie, 43.4% din totalul cazurilor sau înregistrat în București, Argeș, Brașov, Galați și Prahova.

– 42.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în Argeș, Prahova, București, Galați și Timiș.

– În județele Argeș, Brașov, Dâmbovița si Galați se înregistrează o rată de incidență cumulată peste
100/100.000 locuitori.

– În județele Buzău, Gorj, Vrancea, Prahova, București, Ialomița, Mehedinți, Olt și Brăila se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 50/100.000 locuitori.

– 1 din 10 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

– 78.5% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59% din decese au fost la bărbați.

– 94% din toți cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociata.

– Vârsta medie a persoanelor infectate cu coronavirus este 49 de ani, fiind pacienți de la 0 la 99 de ani, în timp ce vârsta medie a celor care au decedat este 69 de ani. Cei care au murit aveau vârste cuprinse între 20 și 99 de ani.

Raportul integral poate fi consultat aici

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Romanii sunt mai prost pregatiti pentru virusi, mor mai tineri. Dar ne vom intari 🙂

 2. Mai prind si judetele astea un pic de albastru. In rest doar roșu. Mai ales la alegeri.

 3. problema e ca bolnavii au fost tratati ca niste infractori si lumea s-a ascuns de autoritati , si va continua sa se ascunda pana se termina .

 4. BRASOVUL, crema cremei, judetul cel mai laudat, uite isi arata adevarata fata!
  O tigarnie de judet, in care nu exista comuna in care „minoritarii” sa nu fie majoritari! Un oras lipsit de viziune, un ghetou infect, corupt, fara oameni educati, pleva societatii e adunata la bv! Un oras mizer, lipsit de cultura si civilizatie!

  In bv exista cartier care nu e racordat la canalizare in 2020! Exista strazi fara utilitati, fara apa, gaz, curent electric! Utilitatile sunt o minune in marele oras Bv!!!

  Preturi de preturi, scumpete de zici ca stai in paris!
  Nu faceti greseala de a va muta la brasov!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.