G4Media.ro

RAPORT: Alocația de stat pentru copii este cu 12% mai mică decât…

RAPORT: Alocația de stat pentru copii este cu 12% mai mică decât era în 1989, în timp ce pensia netă este cu 67% mai mare

Alocația de stat abia atinge nivelul de 88% față de cuntumul pe care acest transfer social îl avea în anul 1898. Informația apare în cel mai recent raport despre Starea Socială din România, făcut de Institutul pentru Calitatea Vieții al Academiei Române. Calculele specialiștilor arată că niciodată după anul 1989 până în prezent alocația pentru copii nu a mai ajuns la nivelul dinainte de Revoluție.

 

 

FOTO: Kelly Sikkema on Unsplash

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Copiii nu trebuie ajutati cu bani! Scoli,educatie si sanatate trebuie. Parintii trebui obligati sa isi creasca plozii nu statul. Mii de putori fac copii pt alocatie. Acest flagel trebuie oprit. Alocatia trebuie sa fie simbolica. Toti asteapta numai pomeni si nu isi mai asuma nimeni nimic. De asemenea pensiile speciale eliminate.

 2. Ceausescu a impartit bani la copii si oamenii munci, si de pe patul mortii.

 3. E simplu: Copiii nu voteaza!

 4. PSD şi cu votanţii lor se agaţă de trecut, chinuind întreaga ţară.

  În aceste condiţii, de ce sunt atât de mulţi români prea proşti să voteze împotriva PSD?

 5. Cum zice Guvernul asta de hahalere ? Suntem cu ochii spre viitor, guvernam pt viitor !

  Poate dar pt viitorul vostru nu al tinerilor si al copiilor.

  O vorba din vremea de inceput a Tranzitiei noastre romanesti, in care alocatia pt copii nu ramasese atat de in urma precum pensia (ca trend de crestere !), 91 sau 92. Poate 93 ! „Catavencu” oare ? „SA CONSTRUIM O LUME NOUA, NU VOUA !!!

  PS. Si s-au tinut de cuvant ! :))))

 6. Copii au un mare dezavantaj: nu au drept de vot. In schimb, pensionarii au dreptul de a vota, desi nu ar trebui.

 7. qed
  in per celor 3 decade scurse de la lovirutie, prin p*liticiencii „alesi”, rssh tzigania n-a facut altceva decat sa se afunde-n cretinatatea ideologiei „horror-docso-sociale”, aka: in datorii externe pt a plati privilegii pt trantori si asistati. Desigur ca inca exista „anal-isti” care se-ntrec in a arata cu deshtu’ spre p*liticiencii-de-stanga. Desi, intr-o „tara” tributara catedralelor/bese-aricilor fundamentalist-islamiste si cu statui dedicate „geniilor” sifilitico-pohticiuase, dreapta (implicit o relatie reala cu logica elementara si firescul) nu exista.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.